«Πράσινο ρεύμα» από τα Lidl για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αυξάνεται θεαματικά στη Γερμανία ο αριθμός των καταστημάτων της Lidl, όπου θα μπορείς να φορτίζεις το αυτοκίνητό σου, ενώ κάνεις την ίδια στιγμή τα ψώνια σου. Η γνωστή επιχείρηση ανακοίνωσε επίσημα, ότι θα επεκτείνει μέσα στον επόμενο χρόνο το δίκτυο φορτιστών της για μπαταρίες ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε 400 από μόνον 30, που είναι σήμερα. Πάντως δεν μένουν άπρακτοι και οι ανταγωνιστές της Lidl, που προχωρούν επίσης σε ανάλογα βήματα, καθώς ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθεί με έντονους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια, ενώ θα κυκλοφορήσουν στην αγορά δεκάδες νέα μοντέλα της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ διαβλέπουν στην ανάπτυξη της ηλεκτοκίνησης μεγάλες προοπτικές και για τις ίδιες και επενδύουν στην επέκταση των δικτύων φορτιστών, που λύνουν σε καθημερινή βάση το πρόβλημα της περιορισμένης αυτονομίας των μπαταριών. Η Lidl αποτελεί έναν από τους πρωτοπόρους σε αυτόν τον τομέα και μάλιστα όλα τα μελλοντικά καταστήματά της στη Γερμανία θα διαθέτουν τουλάχιστον έναν φορτιστή μπαταριών, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με όσα σούπερ μάρκετ της εταιρείας πρόκειται να ανακαινιστούν. Οι νέοι φορτιστές θα αρχίσουν να τοποθετούνται σε καταστήματα κοντά σε αυτοκινητοδρόμους και στην περιφέρεια. Αρχικός στόχος της Lidl είναι να περιοριστεί η απόσταση μεταξύ δύο σημείων φόρτισης σε σούπερ μάρκετ της κάτω από τα 50 χιλιόμετρα και σταδιακά κάτω από τα 20 χιλιόμετρα!

Ο τύπος των φορτιστών θα διαφέρει ανάλογα με την περιοχή και το κατάστημα, σε κάποιες περιπτώσεις θα πρόκειται για απλούστερες συσκευές και σε ορισμένες άλλες για ταχυφορτιστές, που γεμίζουν τις μπαταρίες ενός ηλεκτροκίνητου Ι.Χ. μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα! Σημαντικό είναι επίσης, ότι όλη η ηλεκτρική ενέργεια που θα προσφέρεται από το δίκτυο της Lidl, θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές!

Πάντως η Lidl δεν είναι η μόνη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, που κάνει γερό μπάσιμο ως πάροχος ενέργειας σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η ανταγωνίστρια εταιρεία Kaufland εγκαινίασε για παράδειγμα τον Φεβρουάριο τον 100ο φορτιστή της στο δίκτυο σούπερ μάρκετ της, ενώ περίπου 100 τέτοιες συσκευές φόρτισης υπάρχουν και στα καταστήματα της Aldi Νότιας Γερμανίας. Να σημειώσουμε, ότι και η IKEA ανακοίνωσε πρόσφατα τον εξοπλισμό των καταστημάτων της με τέτοιες υποδομές.

No Comments Yet

Comments are closed