Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ της ΝΔ και η υποψηφιότητα Περιστέρη)

Γράφει ο «Γέρων»

Μαθαίνω ότι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα της ΝΔ Τάσος Εμμανουηλίδης οδεύει στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Ταχιάου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα Θόδωρος Μητράκας ανακοινώθηκε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα. Αντίθετα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β’ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος, παρά το ότι ειναι δημοτικός σύμβουλος Λαγκαδά στην παράταξη Καραγιάννη και το όνομά του ακούστηκε για το ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα, επέλεξε να μείνει εκτός υποψηφιοτήτων και να “τρέξει” για τις πολλαπλές εκλογές με την ιδιότητα του προέδρου της Νομαρχιακής.

Σημειώστε πως σημαντικό ρόλο στην αλλαγή στάσης της παράταξης Βούγια απέναντι στον Μπουτάρη έχει και ο Ανδρέας Κουράκης.

Δύο έρευνες, από τις… καλές δηλαδή αυτές που δεν είναι για δημοσιοποίηση αλλά για να δουν οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους που βρίσκονται, παραδόθηκαν προ ημερών σε υποψηφίους του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ένας απογοητεύτηκε καθώς περίμενε υψηλότερα ποσοστά, ένας χαμογελά διότι τα αποτελέσματα ήταν και για τον ίδιο έκπληξη. Και επειδή αυτά, λίγο ή πολύ, κυκλοφορούν στην πιάτσα άρχισαν μαζί να κυκλοφορούν και σενάρια για το πόσοι θα φθάσουν στην κάλπη. Εγώ πάντως βλέπω πολλούς και να φτάνουν στην κάλπη, και να κόβουν το νήμα της εκλογής.

Σφάζονται” στην ποδιά του Γιάννη Μπουτάρη οι παρατάξεις για να πάρουν τη στήριξή τους. Αλήθεια, πιστεύουν πως τους βοηθάει;

Υποψήφια με το συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα στην ΠΕ Σερρών πληροφορούμαι πως θα είναι η αρχαιολόγος της Αμφίπολης Κατερίνα Περιστέρη, που σήμερα είναι σύμβουλος του περιφερειάρχη.

Παρακολουθώ πως η απόδοση των στοιχηματικών εταιρειών για την εκλογή Δημάρχου Θεσσαλονίκης του Γιώργου Ορφανού πέφτει διαρκώς κάτι που σημαίνει πως αυξάνεται η πεποίθηση περί εκλογής του. Και οι εταιρείες λίγες φορές έχουν πέσει έξω…

Απέκλεισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο η Έφη Αχτσιόγλου να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής. Η υπουργός Εργασίας θα πολιτευτεί στην Α’ Θεσσαλονίκης.

No Comments Yet

Comments are closed