Παραπολιτικά και παρασκήνια (ο Ταχιάος, ο Γάκης και η τακτοποίηση των πολιτευτών)

Γράφει ο “Γέρων”

Έναν άξιο συνεργάτη πήρε στο πλευρό του ο ΥΜΑΘ Θόδωρος Καράογλου. Πρόκειται για τον Νίκο Φώτο απο την Πέλλα, πολύπειρο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που μεταξύ άλλων είχε διατελέσει και γραμματέας Οργανωτικού Βορείου Ελλάδος.

Στο ΥΜΑΘ προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά και ο Βασίλης Γάκης, που πραγματικά άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του όταν ανέλαβε το 2012 είχε αναλάβει κατ’ εντολή του Θόδωρου Καράογλου τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια απο την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Ο Γάκης πάντως το τελευταίο 24ωρο βρέθηκε στην επικαιρότητα περισσότερο γιατί εκπροσώπησε την παράταξη “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα” στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα μου πείτε, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε καθώς την εκπροσώπησε και στις δύο προηγούμενες.

Μόνο που σε εκείνες ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Ταχιάος απουσίασε απο τις συνεδριάσεις ενώ χθες έδωσε το παρών κανονικά και μάλιστα καταφθάνοντας απο τους πρώτους. Μόνο που επέλεξε να μην τοποθετηθεί και να κάτσει στα πίσω έδρανα του συμβουλίου.

Κάτι που πυροδότησε εκ νέου τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο παραίτησής του από το Δημοτικό Συμβούλιο που φαίνεται να μην τον “χωράει”, με επιχείρημα βεβαίως ότι πλέον ως πρόεδρος της “Αττικό Μετρό” έχει πλείστες υποχρεώσεις και στην Αθήνα.

Θυμάμαι βέβαια πως όταν ο Ταχιάος αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές και την ήττα του απο τον Ζέρβα ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ είχε πι πως “με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συμφωνήσαμε ότι εφόσον εκλεγώ βουλευτής θα παραμείνω και στον δήμο”.

Υποθέτω επομένως πως δύσκολα τελικά θα παραιτηθεί. Σαν βουλευτής δηλαδή θα μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του στο δημοτικό συμβούλιο και δεν θα μπορεί ως πρόεδρος της Αττικό Μετρό;

Μαθαίνω πως στις λίστες με τα προς αξιοποίηση στελέχη που βρίσκονται στο Μαξίμου υπάρχουν ουκ ολίγοι πολιτευτές. Που φλερτάρουν με αξιοζήλευτες θέσεις ανεξαρτήτως μάλιστα πόσο καλά τα πήγαν στις εκλογές…

Τέλος εποχής ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης από την προεδρία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Μετά απο μια δεκαετία και πλέον στην κεφαλή του ΕΚΘ λόγω της συνταξιοδότησής του ετοιμάζεται να υποβάλει την παραίτησή του. Για την προεδρία οι πληροφορίες θέλουν να προορίζεται ο σημερινός οργανωτικός γραμματέας Χάρης Κυπριανίδης.

 

No Comments Yet

Comments are closed