Π.Σκουρλέτης:Ο Χρυσοχοΐδης κάνει τον καουμπόι των Εξαρχείων

Επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας ότι κάνει «τον καουμπόι των Εξαρχείων».
«Όλες οι καταλήψεις δεν είναι της ίδιας μορφής. Είναι διαφορετικό ένα κτήριο το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο του δημοσίου και πηγαίνουν νέοι άνθρωποι, είτε στεγάζουν μετανάστες που δεν μπορεί να τους διαχειριστεί το ελληνικό κράτος, είτε κάνουν άλλες ενέργειες, από το να πιάσουν και να καταλάβουν το δικό σου το σπίτι ή επιχείρηση. Υπάρχουν καταλήψεις που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραβιάζουν το δικαίωμα της ιδιοκτησίας ή οτιδήποτε συμβαίνει που έχει να κάνει με παράνομες πράξεις, αλλά από την άλλη από τις δεκαετίας του ‘70 και μέχρι σήμερα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ως κοινωνικό φαινόμενο αυτό. Ας αντιμετωπίσουμε το θέμα με το ειδικό του βάρος. Δεν είναι θέμα κουλτούρας, είναι ένα γεγονός με διαφορετικές εντάσεις σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο σχεδιασμός που συγκεντρώνουμε όλα τα φώτα και τις κάμερες και όλο το δυναμικό της αστυνομίας γύρω από τα Εξάρχεια αφήνει αφύλακτες τις υπόλοιπες γειτονιές. Για να κάνει ο κ. Χρυσοχοΐδης τον καουμπόι; » ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας τον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε θέση για τα τελευταία επεισόδια στις καταλήψεις στο Κουκάκι, ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι το κόμμα του δεν υπερασπίζεται όσους πετάνε τσιμεντόλιθους. «Είναι αυτονόητο αυτό, όπως αυτονόητο είναι οι πυροβολισμοί που πέφτουν στα γκέτο της δυτικής Αττικής. Δεν άκουσαν τον υπουργό να καταδικάσει. Έτσι θα κάνουμε πολιτική;»
Για την επιλογή Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας
«Με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του, υπήρχαν συστηματικές διαρροές γύρω από διάφορα πρόσωπα. Προσπαθούσε ο κ. Μητσοτάκης να δημιουργήσει κλίμα για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας. Αυτό δεν αφορούσε τους δημοσιογράφους, τα ονόματα δεν τα έβγαζαν από το στομάχι τους. Αυτό το οποίο πραγματικά χαρακτηρίζει την όλη διαχείριση του Μητσοτάκη για την υποψηφιότητα του ΠτΔ, είναι περισσότερο οι εντυπώσεις», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.
Ομολογία λάθους η επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής
«Έχουμε μια ομολογία λάθους στο θέμα της κατάργησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το μετάνιωσε η κυβέρνηση μετά από έξι μήνες και κάποιες μέρες. […] Αναξιόπιστη η στάση της στο προσφυγικό. Πραγματικά δηλητηρίασε την πολιτική ζωή του τόπου με τα όσα έλεγε για τους “λαθρομετανάστες” και τις μεγάλες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα έρχεται αντιμέτωπη με την ίδια την προπαγάνδα της και τους ανθρώπους της» υποστήριξε.

No Comments Yet

Comments are closed