Μίνι αντάρτικο στο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ

Τις πρώτες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Δίπλα στις αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των τοπικών κοινωνιών σε Μεγαλόπολη και Κοζάνη έρχονται να προστεθούν οι αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών, καθώς κάποιοι από αυτούς έδωσαν το παρών σε συγκεντρώσεις κατά της συμφωνίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Οι τρεις βουλευτές που εκλέγονται στην Κοζάνη Κώστας Σέλτσας, Θέμης Μουμουλίδης και Μίμης Δημητριάδης. Οι τρεις κοινοβουλευτικοί συμπαραστάθηκαν στους τοπικούς φορείς και τη ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, δίνοντας χθες το παρών στη συγκέντρωση που έγινε εναντίον της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων. Στο ίδιο κλίμα κινείται και ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, ενώ και ο πρώην υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης έδωσε ήδη μια πρώτη γεύση του  αντάρτικου. «Θέλω να έχω μια ενημέρωση στο θέμα της ΔΕΗ. Θέλω να είμαι επιφυλακτικός γιατί δεν είναι στενά πολιτικό, αλλά άπτεται πολλών παραγόντων. Η συμφωνία για την ΔΕΗ επιβάλλεται, δεν επιλέγεται από την κυβέρνηση και η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν την συμφωνία. Δυο θέματα είναι κυρίαρχα: πρώτον οι επιπτώσεις στην πορεία πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ και δεύτερον οι επιπτώσεις στα τιμολόγιά της», σημείωσε με νόημα ο πρώην υπουργός.

Ενδιαφέρον πάντως θα έχει και η συμπεριφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της τροπολογίας που κατατέθηκε χτες το βράδυ στη Βουλή και αποσύρθηκε στη συνέχεια για τις προϋποθέσεις κήρυξης μιας απεργίας. Μια τροπολογία που σύμφωνα με πληροφορίες αποσύρθηκε όχι για να αλλάξει δραματικά, αλλά γιατί εκείνη τη στιγμή στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μειοψηφία και το ΚΚΕ ετοιμάζονταν να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Γι’ αυτό λέγεται ότι η τροπολογία θα κατατεθεί εκ νέου.

 

No Comments Yet

Comments are closed