Αν. Κωνσταντινίδου «Είμαι έτοιμη για την κεντρική πολιτική σκηνή»

Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, πρώην αντιδήμαρχος και παρούσα στην κεντρική πολιτική σκηνή μέσα από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, η Ανατολή Κωνσταντινίδου ετοιμάζεται για τις πολιτικές μάχες της νέας χρονιάς και μιλάει στην εφημερίδα του MyPortal.gr για τις πολιτικές και τοπικές εξελίξεις.

Η νέα σεζόν θα είναι εκλογική. Επιλέγετε αυτοδιοίκηση ή κεντρική πολιτική σκηνή;

Δηλώνω παρούσα στην πολιτική ζωή της χώρας, και στην ουσία δεν έφυγα ποτέ, με ενδιαφέρει όμως και η τοπική αυτοδιοίκηση, από την οποία ξεκίνησα και με τίμησαν οι συμπολίτες μου με την εκλογή μου και στις δύο αυτοδιοικητικές εκλογές στις οποίες συμμετείχα. Όλοι γνωρίζουμε τη σημαντική συμβολή της αυτοδιοίκησης στην επίλυση κρίσιμων ζητημάτων και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Θέλω να συμβάλω και εγώ στην όλη προσπάθεια μέσα από τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, στο οποίο διετέλεσα και Αντιδήμαρχος και όχι μόνο, αλλά και από τη θέση της Αντιπροέδρου της Ένωσης Αυτοδιοκητικών Ελλάδας. Όμως, σε αυτήν την καθημερινή μου επικοινωνία με τους πολίτες της Β΄ Θεσσαλονίκης ενημερώνομαι πλήρως για τα προβλήματα της περιφέρειας και είμαι πανέτοιμη για τον καλό αγώνα για την κεντρική πολιτική σκηνή.

Πότε εκτιμάτε ότι θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές;

Είναι προφανές ότι ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του τρέμουν τη λαϊκή ετυμηγορία και γι’ αυτό προσπαθούν να καθυστερήσουν, κατά τη γνώμη μου, τις εκλογές, ώστε να γίνουν το 2019. Πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι μετά από την εκπνοή του μνημονίου θα έχουν βελτιωθεί οι δείκτες της οικονομίας και ότι θα μπορεί να δώσει κάποιες παροχές για την αναστροφή του κλίματος στο λαό και φυσικά με νέα ψεύτικα αφηγήματα. Όμως η χώρα δεν μπορεί να σέρνεται άλλο από την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης είναι η μόνη λύση. Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει πραγματικά, όπως ισχυρίζεται, ότι κλείνει με επιτυχία τον Αύγουστο ένας κύκλος για τη χώρα, ας κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο. Αν σέβεται, όπως λέει, τον λαό, ας τον εμπιστευτεί. Κι αν δε φοβάται τη Νέα Δημοκρατία, ας αναμετρηθεί, επιτέλους, μαζί της. Με δημοκρατική προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν.

Δεν πρέπει να πιστωθεί στην κυβέρνηση η έξοδος της χώρας από το Γ΄ Μνημόνιο;

Στην πραγματικότητα η «καθαρή έξοδος» από το Γ΄ μνημόνιο είναι μία ακόμη κυβερνητική αυταπάτη. Στην κυβέρνηση πρέπει να πιστωθεί η ενισχυμένη επιτήρηση ως το 2022 με όλα τα στοιχεία των μνημονίων μέχρι σήμερα, με δεσμεύσεις, λιτότητα, τρόικα με ΔΝΤ, νέα μέτρα, νέα μείωση των συντάξεων από την 1/1/2019, καμία μείωση του ΕΝΦΙΑ κ.λ.π. Ψέματα και συνειδητή εξαπάτηση των πολιτών εξακολουθεί να λέει ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση για τη δήθεν “καθαρή” έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Στην πραγματικότητα υπέγραψε ένα ακόμη συμπληρωματικό μνημόνιο, ένα 4ο μνημόνιο με πρόσθετα μέτρα ύψους 5,1 δις ευρώ, χωρίς καμία χρηματοδότηση. Δυστυχώς, η χώρα πήγε πολύ πίσω τα τρία τελευταία χρόνια και η Ελλάδα υπέστη τεράστια και βαθιά βλάβη με μια επικίνδυνη κυβέρνηση χωρίς στρατηγική εξόδου.

Η ΝΔ έχει τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων για την υλοποίηση του δικού της μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής;

Η ΝΔ έχει συγκροτήσει και είναι στο τελικό στάδιο ενός αξιόπιστου, συγκεκριμένου και ρεαλιστικού μεταρρυθμιστικού εθνικού σχεδίου επανεκκίνησης της χώρας απέναντι σε μια κυβερνητική πολιτική που παράγει αδιέξοδα. Η ΝΔ ήδη έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και να συσπειρώσει γύρω από αυτήν ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις με πειστικές απαντήσεις για τη δυνατότητα υλοποίησης αυτού του σχεδίου, ώστε να εξασφαλίσει μετά από συνεννόηση τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Άλλωστε, σύμφωνα και με δηλώσεις κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων, ήταν επιλογή της Ελλάδας η επιβολή περισσότερων φόρων. Να θυμηθούμε ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αρμόδιος για την κατάρτιση του προγράμματος, κ.Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθάρισε ότι το 1,5 δισ. των φοροελαφρύνσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και το 30% του ΕΝΦΙΑ,δεν εξαρτάται από το τι θα πουν οι δανειστές, καθώς υποδεικνύεται ισόποση μείωση δημοσίων δαπανών από συγκεκριμένες πηγές. Το σχέδιο της ΝΔ δίνει ελπίδα σε όλους τους Έλληνες. Υπάρχει σχέδιο για προσέλκυση επενδυτών και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος κ. Μητσοτάκης «εμείς θα κάνουμε τη χώρα φιλική στις επενδύσεις. Σήμερα η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι ο πλούτος παράγεται από τον ιδιωτικό τομέα, και για αυτό πρέπει να αφήσουμε τον Έλληνα να αναπτύξει την δημιουργικότητά του».

Από το σκέτο “Μακεδονία” δεν είναι καλύτερο το “Βόρεια Μακεδονία” για την πΓΔΜ;

Η συμφωνία της Ελλάδας με την πΓΔΜ πάσχει και είναι ένας κακός συμβιβασμός, μια κακή συμφωνία με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον. Δεχόμαστε τη χρήση του όρου «Μακεδόνες» για τον προσδιορισμό της ιθαγένειας/υπηκοότητας των κατοίκων της πΓΔΜ και επί πλέον δεχόμαστε ότι η ιθαγένεια του γειτονικού μας κράτους θα είναι «μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας». Στην πραγματικότητα όμως, κανένας δεν πρόκειται να πει ποτέ όλα αυτά. Θα λέει είμαι «Μακεδόνας». Δεχόμαστε και επιβεβαιώνουμε το ιδεολόγημα του Μακεδονισμού, το οποίο λέει ότι υπάρχει μια ενιαία χώρα, η Μακεδονία, η οποία είναι διαμελισμένη σε τρία κράτη. Η συμφωνία οδηγεί σε μια αστάθεια, το πρόβλημα δε λύνεται, αλλά παραμένει και στο μέλλον θα το βρούμε μπροστά μας .

No Comments Yet

Comments are closed