Κ. Ζέρβας: Να παραμείνει το ΙΤΣΑΚ στη Θεσσαλονίκη

Υπέρ της παραμονής του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών τάσσεται με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως αναφέρει ο κ. Ζέρβας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο «40 χρόνια μετά… Μάθαμε να ζούμε με τους σεισμούς;» που διοργάνωσε η Koσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον μεγάλο σεισμό του 1978, τέθηκε το ζήτημα μεταφορά της έδρας του ΙΤΣΑΚ από τη Θεσσαλονίκη στο Ληξούρι με πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς & Ιθάκης στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων για: «συνεργασία του Ιόνιου Πανεπιστήμιου με τον ΕΥΔΟΞΟ και το ΙΤΣΑΚ».

«Tο ΙΤΣΑΚ εξακολουθεί να λειτουργεί με έδρα τη Θεσσαλονίκη ως ερευνητικό και τεχνολογικό κέντρο που στεγάζεται στην Πυλαία. Υποστηρίζω την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη αφού οι συνέργειες με άλλους φορείς ανά την Ελλάδα είναι εφικτές και επιθυμητές», τονίζει και καταλήγει: «Το ΙΤΣΑΚ συνδέεται με την πόλη μας, έχει τη δική του ιστορία και προσφορά αλλά και ανεπτυγμένη πλέον δραστηριότητα στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

No Comments Yet

Comments are closed