Ίσως και την άλλη εβδομάδα η ψηφοφορία για την Προανακριτική

Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να συζητηθεί η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη Novartis.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του σώματος Νίκος Βούτσης, αν η Βουλή θα μπορούσε άμεσα να συζητήσει την πρόταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, στην περίπτωση που αυτή κατατεθεί αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ (τη Δευτέρα), απάντησε πως «αυτό θα μπορούσε να συμβεί υπό προϋποθέσεις» και παρέπεμψε σε όσα προβλέπουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για τις προθεσμίες και τη διαδικασία.

Ο κ. Βούτσης ρωτήθηκε αν το ζήτημα της Novartis θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. «Δεν θα πω εγώ αν γίνει αντικείμενο της Εξεταστικής αυτό το θέμα. Αντιλαμβάνεστε, όμως, ότι ήταν στην αρχική της εντολή που έχει πάρει από την Ολομέλεια, και το θέμα φάρμακο, πλην όμως προχώρησε η εισαγγελική έρευνα και τώρα βρισκόμαστε σε ένα άλλο στάδιο» ανέφερε και πρόσθεσε: «Το πιθανότατο είναι, εκ των πραγμάτων, αυτή η Επιτροπή να μην ασχοληθεί με αυτό το θέμα χωρίς να της αποκλείει κανείς να αρχίσει να φωνάζει το σύνολο των φαρμακευτικών εταιρειών, διότι είτε έτσι, είτε αλλιώς είναι ένα από τα σοβαρά ζητήματα».

Εξάλλου, παρατήρησε ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια η μεγάλη πλειοψηφία των υποθέσεων που πήγαιναν στη Βουλή, πήγαιναν παραγεγραμμένες».

No Comments Yet

Comments are closed