ΗΠΑ: Οι ρεπουμπλικάνοι αξιώνουν οι δημοκρατικοί να μην θέσουν τις στρατιωτικές δαπάνες υπό «ομηρία» λόγω της πολιτικής για τη μετανάστευση

Οι επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο διαβεβαίωσαν ότι διεξήγαγαν «εποικοδομητικές» συνομιλίες με τους επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας και δύο απεσταλμένους του Λευκού Οίκου ως προς τις δημόσιες δαπάνες, ενόψει της προθεσμίας της 19ης Ιανουαρίου για την εξεύρεση συμβιβασμού που θα επιτρέψει τη συνέχιση της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους και την αποτροπή της παράλυσης δημόσιων υπηρεσιών.

«Είχαμε θετική και παραγωγική συνάντηση και όλα τα μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουμε να συζητάμε (…) για να επιλύσουμε γρήγορα όλα τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας», ανέφεραν ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, και η Νάνσι Πελόσι, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση που είχαν για πάνω από μια ώρα στο Καπιτώλιο ο Σούμερ, η Πελόσι, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, ο πρόεδρος της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ και δύο στελέχη του Λευκού Οίκου, ο διευθυντής νομοθετικού έργου της προεδρίας Μαρκ Σορτ και ο διευθυντής προϋπολογισμού της προεδρίας Μικ Μαλβέινι.

Ρεπουμπλικάνοι: Μην θέσετε σε ομηρία τις στρατιωτικές δαπάνες

Από την πλευρά τους, ο Λευκός Οίκος και οι ρεπουμπλικάνοι επικεφαλής των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου, σε κοινή τους ανακοίνωση έπειτα από τη συνάντηση, προέτρεψαν τους κοινοβουλευτικούς να μην θέσουν υπό «ομηρία» τις στρατιωτικές δαπάνες εξαιτίας της πολιτικής για τη μετανάστευση.

Και τόνισαν ότι η επίτευξη συμφωνίας για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους είναι σημαντική.

«Συνεχίζει επίσης να είναι σημαντικό τα μέλη του Κογκρέσου να μη θέσουν υπό ομηρία τη χρηματοδότηση για τους στρατιώτες μας εξαιτίας της πολιτικής για τη μετανάστευση», πρόσθεσαν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δημοκρατικοί συνέδεσαν τα δύο ζητήματα.

Την ανακοίνωση εξέδωσαν από κοινού η αμερικανική προεδρία και οι υπηρεσίες του προέδρου της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ και του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed