Ερώτηση Κ. Γκιουλέκα για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου

Ερώτηση για τη συνεχιζόμενη υφαρπαγή περιουσιών της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο από την αλβανική κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019, στην Βουλή ο αν. Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Ο ερωτών βουλευτής υπογραμμίζει στην ερώτησή του το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ράμα ουσιαστικά δήμευσε περιουσίες Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου που βρίσκονται στην παραλιακή γραμμή Αυλώνα-Αγίων Σαράντα και τις παραχώρησε στο αλβανικό υπουργείο Τουρισμού.

«Κάτι τέτοιο συνιστά ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας και αντίκειται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κ.Γκιουλέκας επισημαίνοντας, παράλληλα, το γεγονός ότι τέτοιες καταστάσεις δεν είναι πρωτόγνωρες για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

«Η αλβανική κυβέρνηση επιμένει σε μία χρόνια πολιτική προκλητικών δηλώσεων και ενεργειών, η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να υπονομεύει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας».

Ο αν. Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ ζητά να ενημερωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί έως σήμερα η ελληνική κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα και για το τι προτίθεται να πράξει στο μέλλον για την αποτελεσματική προστασία των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας.

No Comments Yet

Comments are closed