Αντιδρούν στην εξαίρεσή τους από την καταβολή αναδρομικών οι διπλωματικοί υπάλληλοι

Ανησυχία στο διπλωματικό σώμα έχει προκαλέσει η κυβερνητική πρωτοβουλία για την σημερινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου των αναδρομικών στα Ειδικά Μισθολόγια, καθώς σε αυτό δεν περιλαμβάνεται κάποια τροπολογία που να περιλαμβάνει τους διπλωμάτες.

Όπως είναι γνωστό, η Κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την άμεση καταβολή αναδρομικών σε κρατικούς λειτουργούς που υπάγονται σε ειδικά μισθολόγια, για τις περικοπές που υπέστησαν στους βασικούς μισθούς και επιδόματά τους κατά την περίοδο 1.8.2012 έως 1.1.2017. Από την νομοθετική πρωτοβουλία εξαιρούνται, αυτή τη στιγμή οι αρχιερείς και τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρουν στην «Καθημερινή» διπλωμάτες, οι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ που θα αφορούσε η εν λόγω ρύθμιση δεν ξεπερνούν τους 800 (Διπλωματικός κλάδος, κλάδος προσωπικού της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας, κλάδος Εμπειρογνωμόνων και κλάδος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων), στους οποίους προστίθενται 500 περίπου συνταξιούχοι. Και τονίζουν ότι με βάση αυτά τα στοιχεία, το συνολικό πρόσθετο κόστος για το κράτος δεν θα ξεπερνούσε τα 15 εκατομμύρια ευρώ που είναι λιγότερο του 1% της προβλεπόμενης δαπάνης για τις λοιπές κατηγορίες ειδικών μισθολογίων που ανέρχεται στο 1,4 δις ευρώ.

No Comments Yet

Comments are closed