Ανακοίνωση Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το περιστατικό με τον ένοπλο αστυνομικό

Σε ανακοίνωση προέβη το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με το χθεσινό περιστατικό με τον ένοπλο αστυνομικό, ο οποίος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δέχθηκε επίθεση από άτομα εντός του πανεπιστημίου ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και για να απεγκλωβιστεί, αναγκάστηκε να προτάξει το υπηρεσιακό του όπλο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το Πανεπιστήμιο καταδικάζει την είσοδο κάθε είδους ενόπλων στις εγκαταστάσεις του καθώς και ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορούν να προκαλέσουν «ανεξέλεγκτες» και «ανεπιθύμητες» καταστάσεις.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι για το περιστατικό «θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με αφορμή το αναφερόμενο περιστατικό εισόδου στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος αστυνομικού εκτός υπηρεσίας και πρόταξης όπλου σε ομάδα που τον καταδίωκε, δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου. Τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις. Για το αναφερόμενο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας».

 

Ξυλοδαρμός αστυνομικού στην ΑΣΟΕΕ

«Θερμό επεισόδιο» εκτυλίχθηκε χθες νωρίς το απόγευμα στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Νεαρός αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας δέχθηκε επίθεση από άτομα εντός του πανεπιστημίου. Ξυλοκοπήθηκε άγρια και τελικά μεταφέρθηκε τραυματίας στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Για να καταφέρει να απεγκλωβιστεί, αναγκάστηκε να προτάξει το υπηρεσιακό του όπλο.

Ως προς το χρονικό των γεγονότων, λίγο μετά τις 3 μ.μ. και ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, ο νεαρός αστυνομικός, που συγκαταλέγεται μεταξύ των 1.200 νέων ειδικών φρουρών, στάθμευσε προσωρινά την ιδιωτική μοτοσικλέτα του στην είσοδο του πανεπιστημίου περιμένοντας τη σύντροφό του. Ενώ βρισκόταν στην οδό Πατησίων, έγινε αντιληπτός από άτομα στο προαύλιο του πανεπιστημίου, που του επιτέθηκαν.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στο συμβάν πήραν μέρος 30 αναρχικοί, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν, προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα του και του αφαίρεσαν το κράνος. Στη συνέχεια τον έσυραν και τον εγκλώβισαν στο προαύλιο. «Αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. Ο νεαρός ειδικός φρουρός, που υπηρετεί στη ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά, κατάφερε να απεγκλωβιστεί με τη συνδρομή διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην περιοχή και έσπευσε σε βοήθεια. Απαντώντας στο ερώτημα πώς οι επιτιθέμενοι διέκριναν ότι ο νεαρός υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικές πηγές δήλωσαν στην «Κ» ότι στο κράνος του είχε το διακριτικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Το συμβάν καταδίκασε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ: «Είναι ένα ακόμα γεγονός που έρχεται να προστεθεί στην ένταση της καταστολής, στην καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με στόχο να τρομοκρατήσει τους νέους και τις νέες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζοντας το συμβάν «επίθεση στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στα δημοκρατικά δικαιώματα». Για το συμβάν διατάχθηκε διοικητική εξέταση.

πηγή: kathimerini.gr

No Comments Yet

Comments are closed