Καθηγητής του ΠΑΜΑΚ καταγγέλλει ότι δέχθηκε απειλές για τις θέσεις του στο μακεδονικό

από Team MyPortal.gr
sms

Σε μια δημόσια καταγγελία προχώρησε χθες ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και διευθυντής του προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης Γιάννης Αρμακόλας. Κατήγγειλε πως φοιτητής/φοιτήτρια του τμήματος Βαλκανικών και Σλαβικών Σπουδών του ίδιου Πανεπιστήμιου τον απείλησε για τις απόψεις που εκφράζει για το μακεδονικό.

«Αλήθεια πως απαντάει κανείς σε μπούλινγκ και απειλές από φοιτητές μας για το γνωστό θέμα;», ήταν η πρώτη του ανάρτηση και ακολούθησε και άλλη: «Για να μην μασάμε τα λόγια μας. Σήμερα φοιτητής-τρια από το τμήμα ΒΣΑΣ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προχώρησε από το ανόητο τρόλινγκ των προηγούμενων ημερών σε έμμεση απειλή για τη σωματική μου ακεραιότητα λόγω των απόψεων που εκφράζω γύρω από το μακεδονικό ζήτημα».

Ο κ. Αρμακόλας μιλώντας στην εκπομπή της Μαρίας Χούκλη στον Αθήνα 9.84 είχε τονίσει μιλώντας για τη συμφωνία πως «με βάση τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς εδώ και πολλά χρόνια φαίνεται ότι η συμφωνία όχι μόνο ανταποκρίνεται σε αυτές τις θέσεις αλλά πάει τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς και παραπέρα και επιστρέφει στη δεκαετία του ‘90 σε απαιτήσεις της ελληνικής πλευράς που ήταν σχεδόν αδύνατο να μπουν στη διαπραγμάτευση εδώ και 20 χρόνια διότι ήταν αδύνατη η ελληνική πλευρά».