Τραγωδία στα Τέμπη: Προχωρά η διαδικασία έκδοσης από την Τουρκία του πατέρα του μηχανοδηγού

από Team MyPortal.gr
sms

Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης στην Ελλάδα του φυλακισμένου στην Τουρκία, πατέρα του μηχανοδηγού που έχασε τη ζωή του στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν σταλθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη μεταφορά και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα 24ωρα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχουν αποστείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα για τη μεταφορά στην Ελλάδα του πατέρα του άτυχου μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η διαδικασία αυτή προχωρά με ταχύτατο ρυθμό προκειμένου να ολοκληρωθεί τα επόμενα 24ωρα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Όπως μετέδωσε χθες το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Έλληνας υπήκοος που εκτίει ποινή για εμπορία ναρκωτικών έστειλε το σχετικό αίτημα μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας στο ελληνικό υπουργείο.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, με την έγκριση του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποσντάγκ, η μεταφορά θα γίνει στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών για μεταφορές κατάδικων.