Θα έχουμε καλά νέα για ΟΑΣΘ και Μετρό;

Ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής βρίσκεται για ένα διήμερο στη Θεσσαλονίκη, προετοιμάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού.
Τα δύο θέματα δεν αφορούν τίποτα άλλο από τον ΟΑΣΘ και το μέτρο.
Η σταδιακή αύξηση των λεωφορείων είναι πλέον πραγματικότητα. Τα πρώτα λεωφορεία μετά από την πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης έχουν φτάσει στο αμαξοστάσιο του οργανισμού αλλά και εκείνα από τη διαδικασία μίσθωσης οχημάτων θα εκτελούν δρομολόγια σε λίγες μέρες.
Το νέο είναι, σαφώς ευχάριστο καθώς η συχνότητα των δρομολογίων θα βελτιώνεται κάθε εβδομάδα.
Είναι απόλυτα λογικό, οι επιβάτες να είναι δύσπιστοι διότι όλοι έχουν περάσει ένα Γολγοθά τα τελευταία χρόνια. Είναι αλήθεια, όμως ότι η κατάσταση αλλάζει προς το καλύτερο.
Θέλει καιρό για να το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας.
Ο ρυθμός αύξησης των δρομολογίων είναι επιτακτική ανάγκη για έναν ακόμα πολύ σοβαρό λόγο.
Ο ιός που βασανίζει όλο τον πλανήτη, απαιτεί αποστάσεις και αυτό στην αστική συγκοινωνία λύνεται μόνο, με περισσότερα λεωφορεία. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λοιπόν, πάμε για βελτίωση της κατάστασης.
Η κυβέρνηση εντόπισε πως η ουσία του προβλήματος είναι ένα και μοναδικό. Η έλλειψη οχημάτων. Προγραμμάτισε την μίσθωση οχημάτων, όμως ο μεγάλος αντίπαλος του κράτους είναι ο ίδιος ο εαυτός του. Η γραφειοκρατεία, οι αγκυλώσεις δεν ακολουθούν τις προθέσεις της κυβέρνησης.
Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις ανακοινώσεις για το έργο του μετρό.
Μαθαίνουμε πως ο ρυθμος του έργου θα αυξηθεί καθώς ο Απρίλιος του 2023 ολοένα και πλησιάζει.
Ειδομεν
No Comments Yet

Comments are closed