Σήμερα η απόφαση για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή

από Team MyPortal.gr
sms

ήμερα θα ληφθεί η απόφαση από το προδικαστικό συμβούλιο για το αν η Εύα Καϊλή θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Η Εύα Καϊλή φέρεται να πιέστηκε αρκετά τις προηγούμενες μέρες να ομολογήσει. Τα βλέμματα είναι στραμμένα γύρω από το αν θα συνεχίσει στην ίδια υπερασπιστική γραμμή, ότι δηλαδή είναι αθώα και πως για όλα είναι υπεύθυνος ο σύντροφός της και ο Αντόνιο Παντσέρι.

Ενδιαφέρον και ανησυχία προκαλούν την ίδια ώρα οι αποκαλύψεις του Αντόνιο Παντσέρι ο οποίος φέρεται να είπε ότι έδινε στον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα μίζες των 20.000 ευρώ ανά φορά μέσα σε χάρτινες σακούλες.

Ο Ταραμπέλα από την πλευρά του είπε στο RTL είπε ότι περιμένει τις αρχές να τον καλέσουν και δεν θα κάνει σχόλια προς το παρόν.

Σχετικά με την ακρόαση της Εύας Καϊλή και εάν μπορεί να αφεθεί ελεύθερη, αλλά και τις σχέσεις του Αντόνιο Παντσέρι τόσο με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή όσο και με την Μαρί Αρενά και τον Φραvτσέσκο Τζόρτζι, ο Marc Uyttendaele δήλωσε: «Δεν εναπόκειται σε μένα να πω (εάν θα αφεθεί ελεύθερη), εναπόκειται στους δικηγόρους της να την υπερασπιστούν και το συμβούλιο να αποφασίσει. Είναι μία συζήτηση που δεν αφορά τον κ. Παντσέρι».

«Ο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια»

Στο μεταξύ, ο Βέλγος δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, με δηλώσεις του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, αναφέρθηκε στην απόφαση του πελάτη του να υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών.

«Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ», δήλωσε ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή.

«Είναι στη διάθεση των ανακριτών όλη την ημέρα και τη νύχτα για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Ελπίζει να μην τύχει τίποτα το οδυνηρό στη σύζυγό του και στην κόρη του», είπε ο Ουτεντάλ.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι «οι επόμενες ανακρίσεις του Παντσέρι αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες, με μυστικές συναντήσεις» και ότι «πέρα από το ότι η ποινή του θα μειωθεί στον ένα χρόνο φυλάκισης, πέτυχε αυτό που ήθελε, να μην αποκρύψει τίποτα από όλο αυτόν το φάκελλο».

Παράλληλα, την Τετάρτη, η λογίστρια της οικογένειας Παντσέρι, Μόνικα Ροσάν Μπελίνι, συνελήφθη από τη Μονάδα Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Αστυνομίας του Μιλάνου κατόπιν εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από Βέλγους δικαστές στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Qatargate.

Μαρκ Άνχελ αντί Εύας Καϊλή

Την ίδια στιγμή, ο ευρωβουλευτής Μαρκ Άνχελ (S&D, Λουξεμβούργο) εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με 307 ψήφους.

Ο κ. Άνγκελ θα αναλάβει καθήκοντα ως ο πέμπτος αντιπρόεδρος του ΕΚ. Η εκλογή του έγινε στον δεύτερο γύρο καθώς στον πρώτο δεν έλαβε την απαραίτητη πλειοψηφία των 278, ευρωβουλευτών.

Η πολιτική ομάδα των Πρασίνων είχε προτείνει ως υποψήφια τη Γαλλίδα Γκουεντολίν Ντελμπός – Κόρφιλντ, ενώ η ακροδεξιά ομάδα ID την Ιταλίδα, Ανναλίσα Ταρντίνο.