Σε ρυθμούς εκλογών τα επιτελεία των υποψηφίων στο Δήμο Θεσσαλονίκης  

από Team MyPortal.gr
sms

Της Χρύσας Κυριακού  

 

Σχεδόν έξι μήνες πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδοικητικών εκλογών το παζλ των υποψηφίων στον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης συμπληρώνεται σιγά σιγά. Ήδη μετράμε αρκετές «επίσημες» υποψηφιότητες ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που ακόμη το… σκέφτονται και το πιο πιθανό είναι να ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους μετά τις εθνικές εκλογές, που όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθούν την τελευταία Κυριακή του Μαΐου.

Οι υποψήφιοι για τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης και τα επιτελεία τους μετά την παύση ορισμένων ημερών μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών κινούνται πλέον σε ρυθμούς εκλογών με περιοδείες σε γειτονιές της πόλης, ανακοινώσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και ονομάτων των παρατάξεών τους.

 

Στους 75 υποψηφίους ο Ζέρβας 

Ο σημερινός δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας συνεχίζει τις ανακοινώσεις ονομάτων οι οποίοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της διοικούσας παράταξης “Ναι στη Θεσσαλονίκη” για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει 75 ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων ενώ το προσεχές χρονικό διάστημα θα ανακοινώσει σταδιακά και ονόματα υποψηφίων τοπικών συμβούλων. Ο κ. Ζέρβας συνεχίζει επίσης τις περιοδείες σε περιοχές της πόλης με στόχο να μην αφήσει καμία γειτονιά χωρίς να την επισκεφθεί. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και το επιτελείο του έχουν επενδύσει στον τομέα των υποδομών και των τεχνικών έργων και για το λόγο αυτό μια φορά την εβδομάδα επιθεωρούν τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές του κεντρικού δήμου.

 

Οι πρώτοι 82 του Αγγελούδη  

Πριν λίγες ημέρες και μετά από δύο αναβολές λόγω της τραγωδίας των Τεμπών ο υποψήφιος δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης παρουσίασε τους 82 πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με τους οποίους θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο. Μεταξύ των υποψηφίων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κ. Αγγελούδη είναι αυτοδιοικητικοί όπως οι Στέλιος Λιακόπουλος, Βασίλης Διαμαντάκης και Κώστας Τσιαπακίδης, βετεράνοι αθλητές όπως οι Γιώργος Τουρσουνίδης και Λευτέρης Κακιούσης, η πρώην γενική γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου, ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και η δημοσιογράφος Μάρνη Χατζηεμμανουήλ. Όσον αφορά στο προφίλ της ομάδας που παρουσιάστηκε, οι 52 είναι άντρες και οι 30 γυναίκες, εκ των οποίων 20 έχουν ασχοληθεί ενεργά με την αυτοδιοίκηση, 56 δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα,  16 στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό, 16 στον αθλητισμό, ενώ 8 εξ αυτών έχουν συνδικαλιστική δραστηριότητα. Ο κ. Αγγελούδης θα συνεχίσει σταδιακά την ανακοίνωση ονομάτων ενώ το επιτελείο του δίνει έμφαση στις επισκέψεις σε γειτονιές της πόλης και τις συναντήσεις με φορείς.

 

Με Oρφανό ο Χαλιαμπάλιας

Με τον μέχρι πριν λίγο καιρό υποψήφιο δήμαρχο Σάββα Χαλιαμπάλα έδωσε τα χέρια ο υποψήφιος δήμαρχος και πρώην υπουργός, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος θα διεκδικήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ορφανός πραγματοποιεί συναντήσεις με ομάδες πολιτών αλλά και ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του στις εκλογές του Οκτωβρίου. Οι επικεφαλής των παρατάξεων “Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον” και “Γίνεται, μπορούμε” ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν, όπως υποστηρίζουν, “τα χρόνια προβλήματα

της πόλης και να προσφέρουν τις υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής που αξίζουν οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης”. Ο κ. Ορφανός συνεχίζει τις συναντήσεις για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του χωρίς, ωστόσο, να έχει κάνει γνωστό το πότε αναμένεται να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις.

 

Με Κουράκη ο Πέγκας 

Ο πρώην αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη, Σπύρος Πέγκας, ο οποίος θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης με την παράταξη “Θεσσαλονίκη για Όλους” συνεχίζει τις διερευνητικές επαφές για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του, μέρος του οποίου αναμένεται να ανακοινώσει λίγο πριν το Πάσχα. Στο πλευρό του κ. Πέγκα αναμένεται να βρεθούν πρώην συνάδελφοί του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Ήδη ο πρώην αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης συνόδευσε τον κ. Πέγκα στην περιοδεία που έκανε στο Β’ Δημοτικό Διαμέρισμα.

 

Μετά το Πάσχα οι υποψήφιοι Τσαβλή  

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους το όνομα της παράταξής του, “Όλοι Εμείς”. Ο κ. Τσαβλής τόνισε ότι θα ανακοινώνει σταδιακά υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του με τους πρώτους 30 να τους παρουσιάζει μετά το Πάσχα. Ο κ. Τσαβλής τόνισε ότι θα ξεκινήσει σταδιακά και την παρουσίαση των προγραμματικών του θέσεων τονίζοντας ότι η παράταξη του θα φτάσει στις εκλογές του Οκτωβρίου, εκπροσωπώντας ένα φάσμα πολιτών, που καλύπτει πολιτικά την κεντροδεξιά, την κεντροαριστερά αλλά και τον αριστερό και οικολογικό χώρο.

 

Σε γειτονιές ο Τζακόπουλος 

Ο δημοτικός σύμβουλος Σάκης Τζακόπουλος μπορεί να μην έχει ανακοινώσει ακόμη το όνομα του συνδυασμού του και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, ωστόσο, σχεδόν καθημερινά επισκέπτεται περιοχές της Θεσσαλονίκης στην προσπάθειά του να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του κεντρικού δήμου. Ο ίδιος σε δηλώσεις του για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου τόνισε ότι “όσοι αποτελούν την ομάδα και στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό μας, γνωρίζουν τα προβλήματα, συμμετέχουν σε φορείς, είναι συμπολίτες μας που νοιάζονται για την γειτονιά τους. Έχω εμπιστοσύνη σε όσους συμπορεύονται ή συνεργάζονται θεσμικά ή θα είναι υποψήφιοι”.

 

Το σκέφτεται ο Γάκης 

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Βασίλης Γάκης παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης προκειμένου να είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Από τότε ο κ. Γάκης δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του ο δημοτικός σύμβουλος έχει ήδη συναντηθεί με υποψηφίους… υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους ενώ έχει ολοκληρώσει και έναν πρώτο κύκλο επαφών με φορείς της πόλης.

 

Σακισλόγλου από ΣΥΡΙΖΑ; – Ανακοίνωσαν Κουριανίδης και Νασιούλας 

Ο δημοσιογράφος Άκης Σακισλόγλου, ο οποίος φέρεται κατά πολλούς να είναι ο “εκλεκτός” του ΣΥΡΙΖΑ για τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης, κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Ο ίδιος μιλώντας σε φίλους και γνωστούς δεν διαψεύδει βέβαια μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ενώ συνεχίζει τις διερευνητικές επαφές με στελέχη του κόμματος.

Δυο ακόμη υποψήφιοι που συμπληρώνουν το παζλ των υποψηφίων είναι ο Γιάννης Κουριαννίδης, ο οποίος ανακοίνωσε τους πρώτους σαράντα υποψηφίους του και ο Γιάννης Νασιούλας, ο οποίος συνεχίζει τις επαφές για τη στελέχωση του συνδυασμού του.

(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Πολιτική”, 25-3-2023)