Παραπολιτικά και παρασκήνια (Γιατί είναι στον αέρα η διοργάνωση της ΔΕΘ)

Γράφει ο “Γέρων”

Υπό φυσιολογικές συνθήκες τέτοιες ημέρες θα είχαμε ετοιμασίες για τη ΔΕΘ. Τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, για την πρωθυπουργική παρουσία και την ομιλία του στα εγκαίνια της Έκθεσης, όσο και στην οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος, εν προκειμένου στη ΝΔ Θεσσαλονίκης, για τη μεγάλη συγκέντρωση στο “Βελλίδειο” και παράλληλες εκδηλώσεις.

Ωστόσο λόγω κορωνοϊού όλα είναι “παγωμένα” και η διοργάνωση της φετινής ΔΕΘ κυριολεκτικά στον αέρα. Οι λοιμωξιολόγοι στις σχετικές τους εισηγήσεις δείχνουν έντονα ανήσυχοι, δεδομένων και των αυξημένων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, για την διοργάνωση της ΔΕΘ. Και οι πολιτικοί έχουν πει πως ακολουθούν τις εισηγήσεις τους.

Πληροφορούμαι πως πριν κάποιες ημέρες κορυφαίο στέλεχος του Μαξίμου είχε επικοινωνίες με τοπικούς πολιτικούς παράγοντες. Σε αυτές δεν έκρυψε τον κυβερνητικό προβληματισμό για το αν και πως θα γίνει η 85η ΔΕΘ.

Στο πλαίσιο αυτό προφανώς σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην γίνει η ΔΕΘ, κάτι που για πρώτη φορά ακούγεται δημόσια και προκάλεσε την κινητοποίηση τοπικών φορέων. “Κατ’ αρχάς να γίνει η Έκθεση”, ανέφερε σε μια αποστροφή του λόγου του απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ανακοινωθούν απο τον πρωθυπουργό ελαφρύνεις στη φετινή ΔΕΘ.

Αυτός ο προβληματισμός αποτυπώθηκε και στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που είχαν το πρωί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσίοδρας με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στο κάδρο πρέπει να μπει και η εκ του σύνεγγυς συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στο Μαρούσι, του προέδρου Τάσου Τζήκα και του διευθύντος συμβούλου Κυριάκου Ποζρικίδη με τον Νίκο Χαρδαλιά. Εκεί συζητήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ΔΕΘ που φέτος θα ειναι πολύ διαφορετική απο πέρσυ: με λιγότερους εκθέτες, μάσκες και θερμομετρήσεις.

Αρμόδια πηγή μου έλεγε πως όλα είναι ανοικτά και πως αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 20 Αυγούστου. Οπότε μπορεί οι αποφάσεις να αφορούν ακόμη και τη μη διοργάνωση της ΔΕΘ ή να είναι μόνο για επιχειρηματίες και όχι ανοικτή στον κόσμο.


No Comments Yet

Comments are closed