Παραπολιτικά και παρασκήνια (3 λόγοι για εκλογές μετά τα εμβόλια)

Γράφει ο «Γέρων»

Στα κυβερνητικά παρασκήνια η λέξη «ανασχηματισμός» ακούγεται ολοένα και πιο συχνά.  Μετά τις γιορτές θα πρέπει να τον περιμένουμε, αφού ξεκινήσει (και πάει ομαλά) η διαδικασία του εμβολιασμού.

Ακούω όμως και δύο ακόμη λέξεις «πρόωρες εκλογές».  Μην περιμένετε να το επιβεβαιώσει βέβαια κανείς.  Όλοι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν στο μοτό πως «δεν υπάρχει στην ατζέντα» και πως η κυβέρνηση «θα εξαντλήσει την θητεία της».

Μαθαίνω όμως πως οι εισηγήσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Μαξίμου για εκλογές τέλη άνοιξης με αρχές καλοκαιριού, πυκνώνουν.  Οι σχετικές εισηγήσεις θέλουν τις πρόωρες κάλπες να στήνονται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του εμβολιασμού, που θα σημάνει τη θωράκιση απέναντι στην πανδημία, και ουσιαστικά ενόψει της προσπάθειας οικονομικής ανάπτυξης στο πλαίσιο και των 32 δισ. Ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης. Και πριν αρχίσει να εκδηλώνεται η δυσαρέσκεια για την οικονομική κατάσταση ως απότοκο της πανδημικής κρίσης που εκ των πραγμάτων χρεώνεται στις κυβερνήσεις

Αυτό θα είναι και το εκλογικό διακύβευμα.  Η επόμενη ημέρα στην οικονομία.

Όσοι διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις σε βάθος και δεν μένουν μόνο στο ποιος προηγείται, ξέρουν πως παρατηρούνται σε ποιοτικούς δείκτες σημεία φθοράς στην κυβέρνηση, όχι ακόμη τόσο ορατά δεδομένου και του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κερδίσει κάτι, ούτε να πείσει τα πολιτικά ακροατήρια.

Αυτό βέβαια δεν επηρεάζει την καθαρή πολιτική της πρωτοκαθεδρία που εκτιμάται από όσους είναι υπέρμαχοι των πρόωρων εκλογών πως θα διατηρηθεί και τους επόμενους μήνες και θα μπορέσει να «κάψει» και την απλή αναλογική και με μια ευρεία νίκη να εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις «επαναληπτικές» εκλογές και να κερδίσει μια καθαρή τετραετία για μεταρρυθμίσεις.

Σημειώστε επίσης πως και το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να ανακάμψει δίνοντας χώρο από το κέντρο στον Μητσοτάκη.

Ακούω μάλιστα πως αυτό το σενάριο κερδίζει έδαφος όχι απλώς ως συζήτηση αλλα και ως σχεδιασμός.

No Comments Yet

Comments are closed