Ο Τσίπρας, ο Μίκης και ο Γλέζος

από Team MyPortal.gr
sms

Tις δύσκολες σημερινές σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μανώλη Γλέζο περιγράφει σήμερα ο «Βηματοδότης». Σε σημερινό ρεπορτάζ-σχόλιο η εφημερίδα «Το  Βήμα»  υποστηρίζει ότι οι σχέσεις των δύο ιστορικών προσωπικοτήτων της Αριστεράς με τον πρωθυπουργό έχουν διαρρηχθεί ύστερα από μια περίοδο έντονων διαβουλεύσεων.

Για τον Μίκη οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, τους οποίους επικαλείται «Το Βήμα»,  λένε ότι η ιστορία είναι παλιά και ξεκινά από το 2011. Τότε που ο γνωστός μουσικοσυνθέτης  ήθελε να αποτελέσει με τη Σπίθα  τη βάση της αντίδρασης κατά των μνημονίων ώστε ο ίδιος να ηγηθεί των Αγανακτισμένων. Τότε ο Μανώλης Γλέζος καλούσε τον Τσίπρα να συγκροτήσουν από κοινού το νέο ΕΑΜ.

Ο Τσίπρας παρότι σεβόταν και τους δύο απέφυγε να τους δώσει οποιοδήποτε είδους πρωτοκαθεδρία και επί της ουσίας συνέχισε μόνος του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο μεν Γλέζος ενσωματώθηκε στην προσπάθεια του Τσίπρα, λαμβάνοντας μέρος στις ευρωεκλογές, του 2014, όταν και ηγήθηκε του ευρωψηφοδελτίου, ο δε Θεοδωράκης απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές τους 2015 ο Τσίπρας έλαβε μια επιστολή από τον Μίκη Θεοδωράκη και αυτό ήταν όλο. Στη συνέχεια βρέθηκε απέναντί του και κόντρα στο κυβερνητικό εγχείρημα. Ο Γλέζος από τη μεριά του αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοψήφισμα του καλοκαιριού του 2015.

Οσο για το μακεδονικό ο Θεοδωράκης αποφάσισε να είναι κεντρικός ομιλητής στο σημερινό συλλαλητήριο. Ο Γλέζος  επισκέφτηκε τις προάλλες στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό, προτρέποντάς τον να ευνοήσει το συλλαλητήριο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτός ο κόσμος είναι δικός μας».

Εις μάτην. Ο Τσίπρας, όπως λένε οι συνεργάτες του, θα αναζητήσει λύση για το μακεδονικό με όλες του τις δυνάμεις. Αφήνοντας πίσω και μακριά του τόσο τον Μίκη Θεοδωράκη όσο και τον Μανώλη Γλέζο.