Νίκος Καραγιαννακίδης: Το δίλημμα των εκλογών είναι ΝΔ ή χάος

από Team MyPortal.gr
sms

Για το ποιες είναι οι προτεραιότητες και οι προτάσεις  για την Θεσσαλονίκη, τι θα γίνει στο ενδεχόμενο που η ΝΔ δεν κερδίσει την αυτοδυναμία, τον λόγο να τον εμπιστευτεί ο πολίτης αλλά και το θέμα Γεωργούλη απαντά στην «Π» ο υποψήφιος βουλευτής με τν ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης.

 

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Παπαντώνη

 

Δεύτερη φορά υποψήφιος, γιατί να δώσει σε εσάς τον σταυρό του ο «νεοδημοκράτης»;

Δεν απευθύνομαι μόνο σε «νεοδημοκράτες» όπως λέτε. Απευθύνομαι σε όλους τους σκεπτόμενους πολίτες, αυτούς που θέλουν στη Βουλή ανθρώπους που μπορούν και ξέρουν να διεκδικούν για τον τόπο τους. Δουλεύω 23 χρόνια ανελλιπώς. Είμαι αυτοδημιούργητος χωρίς να έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από το ελληνικό δημόσιο. Χωρίς να προέρχομαι από δικηγορικό «τζάκι» έχω καταφέρει να δημιουργήσω από το «μηδέν» το δικό μου δικηγορικό γραφείο. Μέσα από τη δουλειά μου και την κοινωνική μου δράση, στέκομαι στο πλευρό της κοινωνίας,  υπάρχουν συμπολίτες μου τους οποίους έχω εκπροσωπήσει δωρεάν όταν βρέθηκαν στην ανάγκη. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο  Άδωνις Γεωργιάδης είναι από τους πιο χρήσιμους υπουργούς της κυβέρνησης. Αυτοί οι δύο υπουργοί έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, ότι προέρχονται από την αγορά. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει πείρα όπως εγώ που είμαι 23 χρόνια στη δικηγορία, γνωρίζει πολύ καλά τις παθογένειες του συστήματος. Είναι δυνατόν ένας που δε δούλεψε ποτέ στη ζωή του να λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας; Γι’ αυτόν το λόγο πιστεύω ότι θα είμαι χρήσιμος σαν βουλευτής, επειδή θα συμβάλω στο νομοθετικό έργο και θα προσπαθήσω να βάλω τέλος σε αυτές τις παθογένειες».

 

Ποιες είναι οι προτεραιότητες και οι προτάσεις σας για την Θεσσαλονίκη;

Η ατζέντα έχει τεθεί με σαφήνεια από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το ζήτημα είναι η ταχύτητα με την οποία θα υλοποιηθούν τα 30 και πλέον αναπτυξιακά έργα τα οποία έχουν ανακοινωθεί. Ξέρετε στη Θεσσαλονίκη είμαστε -απόλυτα δικαιολογημένα-  εξαιρετικά επιφυλακτικοί σε υποσχέσεις καθώς έχουμε ακούσει πολλά αλλά είδαμε ελάχιστα να γίνονται πράξη, ιδιαίτερα μέχρι το 2019. Ποιος μπορεί για παράδειγμα να ξεχάσει τον τραγέλαφο με τα εγκαίνια των μουσαμάδων από τον Αλέξη Τσίπρα στο πολύπαθο Μετρό; Μετρό που θα μπορούσε σήμερα να λειτουργεί εάν κάποιοι δεν επέλεγαν να το χρησιμοποιήσουν ως όχημα για να χτίσουν πολιτικές καριέρες. Σε κάθε περίπτωση, τώρα πρέπει να τρέξουμε, η Θεσσαλονίκη δεν έχει πλέον την πολυτέλεια του χαμένου χρόνου. Flyover, ογκολογικό νοσοκομείο στο π. Στρατόπεδο Καρατάσιου, παιδιατρικό νοσοκομείο στο Φίλυρο, κοινωνικές κατοικίες στο π. Στρατόπεδο Ζιάκα, Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, Μουσείο Ολοκαυτώματος, ανάπλαση παραλιακού μετώπου, επέκταση του Μετρό προς το Αεροδρόμιο και προς τα δυτικά. Πρόκειται για έργα που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα του πολίτη, να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής μας που είναι αλήθεια ότι πλήττεται. Αυτό που εγώ θα επιχειρήσω να κάνω, είναι να πιέσω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να μη χαθεί ούτε μια μέρα, τα έργα να «τρέξουν» εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί. Ιδιαίτερα όσον αφορά στο Μετρό Θεσσαλονίκης θα μου επιτρέψετε να πω πως αν θέλουμε να δώσουμε «ανάσες» στη δυτική Θεσσαλονίκη πρέπει να φτάσει εκεί το ταχύτερο δυνατό. Το πολιτικό προσωπικό της πόλης μας πρέπει να ακούγεται στην Αθήνα, στο κέντρο των αποφάσεων. Ο ρόλος μας οφείλει να είναι περισσότερο διεκδικητικός και παρεμβατικός.

 

Στο ενδεχόμενο που δεν προκύψει αυτοδύναμη ΝΔ στις δεύτερες κάλπες τι να περιμένει ο πολίτης;

Κοιτάξτε, τα διλήμματα των εκλογών της 21ης Μαΐου έχουν τεθεί και είναι πολύ συγκεκριμένα: Νέα Δημοκρατία ή χάος. Σταθερότητα και πρόοδος ή οπισθοδρόμηση. Κοιτάξτε, η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να «σέρνεται» σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Ιδιαίτερα εν μέσω της τουριστικής περιόδου, μία περίοδος που όλα δείχνουν πως θα σπάσουμε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας, πολιτική ρευστότητα ισοδυναμεί με αυτοχειρία. Ας μη ξεχνάμε, πως είναι πάντα πάνω στο τραπέζι και ο τουρκικός αναθεωρητισμός, η Πατρίδα μας δεν μπορεί να παραμένει επί μακρόν ακυβέρνητη. Προσέξτε και αυτό: Εν μέσω ενεργειακής κρίσης η Ελλάδα, χάρη στις θυσίες όλων μας και στη συνετή δημοσιονομική πολιτική που ακολουθήθηκε, πέτυχε ένα μικρό θαύμα: τη μεγαλύτερη μείωση του δημόσιου χρέους εντός της Ε.Ε., διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα, ένα χρόνο νωρίτερα μάλιστα από το αναμενόμενο. Ποια είναι η πρόταση που υπάρχει απέναντι σε αυτά τα πραγματικά δεδομένα; Το ενδεχόμενο ενός νέου κλεισίματος των τραπεζών, επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και το… σχέδιο ΔΗΜΗΤΡΑ του Γιάνη Βαρουφάκη.. Όλα αυτά δεν είναι φανταστικά σενάρια, αλλά ένα σοβαρό, υπαρκτό ενδεχόμενο σε μια «κυβέρνηση ηττημένων». Μια κυβέρνηση αποτελούμενη από αυτούς που θα έσκιζαν Μνημόνια και θα έφερναν Σεισάχθειες αλλά τελικά έφεραν το επαχθέστερο και πλέον αχρείαστο Μνημόνιο, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, κ.α. Θα πρόκειται για Τερατογέννεση ηττημένων, θα έλεγα καλύτερα, μια επιστροφή στα πιο μαύρα χρόνια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

 

Ποια είναι η άποψη σας για το θέμα που έχει προκύψει με τον Α. Γεωργούλη;

Εμείς, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ, σεβόμαστε πάντα το τεκμήριο της αθωότητας. Η βελγική Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα κρίνει, δεν μπορούμε να ξέρουμε την έκβαση της πολύ σοβαρής αυτής υπόθεσης. Αυτό, όμως, που θέλω να πω είναι ότι ο υπερευαίσθητος κατά τα άλλα ΣΥΡΙΖΑ που ξέρει σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας πως παραβιάζει δήθεν η κυβέρνηση τα ανθρώπινα δικαιώματα, που γνωρίζει σε κάθε συντεταγμένη του Αιγαίου πως γίνονται pushbacks και ότι παραβιάζονται δήθεν τα δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών, δεν ήξερε ότι υπάρχει μια σημαντικότατη καταγγελία εναντίον ενός ευρωβουλευτή που υποστηρίχθηκε από το κόμμα τους. Η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός σε όλο τους το μεγαλείο. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αν ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ότι κάποιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της ΝΔ βρισκόταν αντιμέτωπος με καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και για ξυλοδαρμό, θα τον είχε απομακρύνει άμεσα μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Πολιτική”, 6-5-2023)