Να κάνουμε την Τούμπα και όλο το Δ’ διαμερισμα, μία περιοχη πρωτη και καλύτερη

Οι εκλογές της 26ης Μαίου πλησιάζουν και η ανάγκη ολοκληρωτικής επανεκκίνησης στον Δήμο Θεσσαλονικης είναι αν μη τι άλλο επιβεβλημένη  Μεσα όμως στην όλη συζήτηση για τους στόχους και τις προτεραιότητες της επόμενης πενταετίας, δύσκολα θα διαπιστώσει κανείς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις συνοικίες που περιστοιχίζουν το κέντρο της πόλης. Προσωπικά αισθάνομαι οτι για την Δ’ Δημοτική κοινότητα, ο πήχης ήταν, είναι και θα είναι ψηλα 

Προσωπικά ονειρεύομαι μία περιοχή η οποία θα πρωταγωνιστεί και θα αποτελεί πραγματική προέκταση του κέντρου της πόλης . Ονειρεύομαι μία περιοχή με ανθρώπινες αστικές συγκοινωνίες , της οποίας οι κάτοικοι δεν θα στοιβάζονται επικίνδυνα στα λεωφορεία, ή θα χάνουν 2 και 3 λεωφορεία λόγω του αδιαχώρητου, με συνέπεια να καθυστερούν στην εργασία τους. Η δημιουργία γραμμής τραμ που θα καλύψει το κενό του μετρό είναι επιβεβλημένη, όπως ακριβώς και η διεκδίκηση της επέκτασης του μετρό στην Τούμπα σε επόμενο στάδιο.

Ονειρευομαι μία περιοχή χωρίς μποτιλιάρισμα στην οδό Λαμπράκη. Με μία διοίκηση που δεν θα φοβάται να επανεξετάσει την δημιουργία της γέφυρας σύζευξης του ρέματος Μαλακοπής , επί της οδού Καβείρων , έργο που ήταν ήδη σχεδιασμενο, αλλά μπλοκαρίστηκε για λόγους που δεν είναι της παρούσης και που θα οδηγούσε στην αποσυμφόρηση του κεντρικού άξονα. Ονειρεύομαι μία περιοχή, της οποίας το ιστορικό κτήριο της ΥΦΑΝΕΤ δεν θα παραμένει κατειλημμένο από μπαχαλάκηδες ,.αλλά θα αξιοποιείται για το δημόσιο καλό ως πολιτιστικό κέντρο ή ως συγχρονο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο.

Ονειρεύομαι μία περιοχή όμορφη και καθαρή, της οποίας οι αναξιοποίητοι, βρώμικοι και εγκαταλελειμένοι ρεματικοί χώροι ,θα μετατρέπονται σταδιακά σε χώρους άθλησης, ψυχαγωγίας και βόλτας κατοικιδίων, με τρανό παράδειγμα το γειτονικότατο Ελαιόρεμα Πυλαίας. Μία περιοχή ασφαλή και φωτισμένη, ιδίως στην περιοχή της Παπάφη-Δόξας που το πρόβλημα των σκοτεινών δρόμων είναι εντονότερο. Μία περιοχή ανοικτή και άμεσα προσβάσιμη στα ΑΜΕΑ, με καθημερινή, πρωτίστως προληπτική, παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, για την αποφυγή παραβατικών συμπεριφορών των οδηγών κατά το παρκάρισμα.

Ονειρεύομαι μία περιοχή σύγχρονη και εξωστρεφή, με το βλέμμα στο μέλλον. Πρωταγωνίστρια των μεγάλων πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών γεγονότων της πόλης, με άξονες το μεγάλο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας και το μελλοντικό στολίδι της περιοχής, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Αλλά και μία Τούμπα, που θα τιμάει το παρελθόν και τις προσφυγικές της ρίζες, με μνημεία στις πλατείες και με Μουσείο προσφυγικού ελληνισμού.

Ονειρεύομαι μία περιοχή της οποίας οι κάτοικοι θα έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους , μέσα από την οργάνωση κοινών πολιτισμικών και αθλητικών δραστηριοτήτων ,αλλά και θα βοηθούν τους ασθενέστερους. μέσω δράσεων κοινωνικής αληλεγγύης , με την αντίστοιχη σύμπραξη των ενοριών της.

Ονειρεύομαι την Τούμπα και ολο το Δ’ δημοτικό διαμέρισμα ,να αποτελεί την πρώτη και καλύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, μια περιοχή πρωταθλήτρια και ειμαι ετοιμος να παλέψω για αυτό .Αυτος είναι ο λόγος που ζητώ την ψήφο σας, στις 26 Μαιου.

Ο Μιχάλης Λαμπρέλης είναι υποψήφιος σύμβουλος 4ης δημοτικής κοινότητας με το συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου, «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα»
No Comments Yet

Comments are closed