Κορωνοϊός: 23 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών υπέκυψε από τις επιπλοκές στην υγεία του ενώ είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για άνδρα στην περιοχή της Ξάνθης, όχι όμως από την περιοχή του Δήμου Μύκης που τέθηκε από χθες σε καραντίνα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή πρόκειται για άτομο σχετιζόμενο με τον Στρατό.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος δήλωσε πριν λίγο στην ΕΡΤ ότι η περιοχή της Ξάνθης πλέον έχει δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα με κορωνοϊό από τα εννέα που είχαν ανακοινωθεί χθες.

Να σημειώσουμε ότι ο Εχίνος, που είναι το χωριό στο οποίο εντοπίζεται ο αριθμός των κρουσμάτων είναι κεφαλοχώρι της περιοχής η οποία κατοικείται ως επί το πλείστον από την μουσουλμανική μειονότητα και υπάρχει το φαινόμενο των πολυπληθών οικογενειών που κατοικούν σε ένα σπίτι. Επιπλέον, πρόκειται για μεγάλο χωριό περίπου 800 οικογενειών, Ως εκ τούτου συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας τόσο ανάμεσα στους κατοίκους σε σχέση με όσους έχουν ασθενήσει.

No Comments Yet

Comments are closed