Υεμένη: Ο Τραμπ καλεί τη Σαουδική Αραβία να αφήσει να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα «αμέσως»

Να επιτρέψει «αμέσως» τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη, κάλεσε τη Σαουδική Αραβία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπενθυμίζοντας πάντως πως η Ουάσιγκτον στηρίζει το Ριάντ έναντι της ιρανικής «επιθετικότητας».

Στη σύντομη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έφθασε πάντως στο σημείο να ζητήσει από τη Σαουδική Αραβία, στενό σύμμαχο της χώρας του, να αναστείλει τους βομβαρδισμούς στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου, που βιώνει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

«Ζήτησα από αξιωματούχους της κυβέρνησής μου να καλέσουν τους ηγέτες του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας για να ζητήσουν να επιτρέψει την πλήρη πρόσβαση τροφίμων, καυσίμων, νερού και φαρμάκων ώστε να φθάσουν στον υεμενίτικο λαό που τα χρειάζεται», ανέφερε ο Τραμπ, προσθέτοντας «αυτό πρέπει να γίνει αμέσως για ανθρωπιστικούς λόγους».

Ο Λευκός Οίκος εξήρε στα τέλη Νοεμβρίου τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε η συμμαχία υπό την ηγεσία των Σαουδαράβων για τη διευκόλυνση της διανομής βοήθειας στην Υεμένη. Ωστόσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναγνώρισε αυτή την εβδομάδα ότι «η ανθρωπιστική κατάσταση» παραμένει «καταστροφική» στη χώρα.

No Comments Yet

Comments are closed