Ηandelsblatt: Το Οικονομικό Συμβούλιο της CDU ζητά μια νέα οικονομική πολιτική για την Ευρώπη

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κηρύσσει τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως το βασικό της σχέδιο για τους προσεχείς μήνες και το Οικονομικό Συμβούλιο της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης της Γερμανίας (CDU) έχει ήδη διατυπώσει έναν κατάλογο αιτημάτων, τις «Κατευθυντήριες Γραμμές για μια νέα ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική».

Στον εν λόγω κατάλογο θέσεων, ο οποίος βρίσκεται στη διάθεση της Handelsblatt, αναφέρεται ότι «τα θέματα της πορείας της ευρωπαϊκής πολιτικής ολοκλήρωσης πρέπει να επαναδιατυπωθούν επειγόντως. Η Ευρώπη πρέπει να εστιάσει ξανά στα στοιχεία εκείνα τα οποία την έχουν καταστήσει οικονομικά ισχυρή: την αγορά, τον ανταγωνισμό και την επικουρικότητα».

«Η ΕΕ δεν βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση κρίσης μόνο λόγω της κρίσης του ευρώ και των προβλημάτων της μετανάστευσης», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Στάιγκερ, Γενικός Γραμματέας του Οικονομικού Συμβουλίου της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης της Γερμανίας (CDU). «Επιπλέον προστίθεται, για να το πούμε ανοικτά, ένας Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος αναζητά τη θεραπεία στις μεγάλες δεξαμενές μεταφοράς πόρων και σε δομές του χτες. Η Ευρώπη χρειάζεται θετικούς στόχους για να πείσει και πάλι τις πλειοψηφίες των πολιτών σε όλα τα κράτη μέλη», όπως γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed