Γ. Μπαλάφας: «Με σκοπό να κερδίσει ψήφους, ο κ. Μητσοτάκης είναι έτοιμος να πουλήσει τον όποιο φιλελευθερισμό του στο διάβολο»

από Team MyPortal.gr
sms

“Κανένα κράτος-μέλος δεν μπορεί πια να αγνοεί το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, ανεξάρτητα από τη σκοπιά που το βλέπει το καθένα, είτε βρίσκεται στο μέτωπο των χωρών του Βίζενγκραντ και της Αυστρίας είτε στην πλευρά της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Σουηδίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.

Ο κ. Μπαλάφας μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφέρθηκε στην τριμερή συμφωνία Ελλάδας-Γερμανίας-Ισπανίας.

“Η συμφωνία επισημαίνει ότι οι τρεις χώρες επιμένουν στην υποστήριξη και την ενίσχυση των αρχών της ΕΕ ότι η Γερμανία δεσμεύεται να βοηθήσει τις άλλες δύο χώρες σε περίπτωση κρίσης και ότι θα υπάρξει έκτακτη βοήθεια στα νησιά”, υπογραμμίζει και προσθέτει:

“Tο σημαντικότερο είναι ότι η Γερμανία θα ολοκληρώσει τις οικογενειακές επανενώσεις, που εκκρεμούν πολύ καιρό, ενώ η Ελλάδα και η Ισπανία θα δεχτούν πίσω πρόσφυγες τους οποίους θα εντοπίζουν οι γερμανικές αρχές στα σύνορα Γερμανίας και Αυστρίας, αν οι πρόσφυγες αυτοί καταγραφούν μετά τον Αύγουστο στο σύστημα Eurodac της Ελλάδας και της Ισπανίας”.

Ακόμη, ο υφυπουργός αποκαλύπτει πως το υπουργείο έχει δεσμευτεί, στα τέλη του Σεπτεμβρίου, να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά από τις 17.000 στις 10.000.

“Ξανανοίγουμε ορισμένα καμπ που είχαν κλείσει, αυξάνουμε τη χωρητικότητα σε άλλα, καλύπτουμε κενές θέσεις σε διαμερίσματα”, συμπληρώνει.

Καταλήγοντας ασκεί σκληρή κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διότι στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό έχει ταχθεί με την πλευρά των χωρών του Βίζενγκραντ και της Αυστρίας, ενώ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως είναι έτοιμος να πουλήσει “τον όποιο φιλελευθερισμό του στο διάβολο”, προκειμένου να κερδίσει ψήφους.