Γ. Μπαλάφας: “Η συμφωνία είναι πατριωτική και επωφελής και για τις δύο πλευρές”

από Team MyPortal.gr
sms

“Η συμφωνία είναι πατριωτική και επωφελής και για τις δύο πλευρές, αυτό λένε όλοι οι σοβαροί παράγοντες στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής,  Γιάννης Μπαλάφας.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Μπαλάφας τόνισε πως με τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων για το ονοματολογικό, η χώρα περνάει σε μία άλλη εποχή, κλείνοντας τα ζητήματα του χθες.

Ακόμη, επισήμανε πως ο υπουργός Εξωτερικών, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας από τη ΝΔ κατά της κυβέρνησης, απέδειξε με στοιχεία ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις συζητούσαν για σύνθετη ονομασία, αλλά ποτέ δεν προχωρούσαν στο θέμα της επίλυσης αυτού του ζητήματος.

Όσον αφορά τη στάση της ΝΔ στη συμφωνία, ο κ. Μπαλάφας τη χαρακτήρισε «μνημείο υποκρισίας» και υποστήριξε πως η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε τα πάντα για να ρίξει την κυβέρνηση πριν το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, όπου θα συζητηθούν τα ζητήματα του χρέους, του τέλους της αξιολόγησης και της πορείας της χώρας μεταμνημονιακά.