Απειλεί ο Ακάρ: Δεν έχετε μάθει από την ιστορία σας

από Team MyPortal.gr
sms

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ. «Πρέπει να μάθετε από την Ιστορία, δεν πρέπει να μπαίνετε σε νέες περιπέτειες», διαμήνυσε καλώντας τη χώρα μας «να σταματήσει τις προκλήσεις», ενώ κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς για «υποκρισία».

Μιλώντας από το ξενοδοχείο Sheraton της Κωνσταντινούπολης ο Χουλουσί Ακάρ προέτρεψε την ηγεσία της Ελλάδας να ανατρέξει σε όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν ανάμεσα στις δύο χώρες.

Τονίζοντας ότι η Τουρκία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και ενεργεί υπομονετικά για να επιλύσει αυτά τα προβλήματα με ειρηνικά μέσα και μεθόδους, υποστήριξε πως: «παρά όλες τις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας, η γειτονική μας Ελλάδα συνεχίζει με κάποιες προβοκατόρικες ενέργειες και δηλώσεις να αυξάνει την ένταση και εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό».

Υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα προσπαθεί να δυσφημήσει την Τουρκία με κάθε ευκαιρία, είπε «προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Τουρκίας. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να διαστρεβλώσουν κάθε γεγονός, να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες και να παραπονεθούν για την Τουρκία σε τρίτες χώρες»

Και συνέχισε λέγοντας «υπό αυτή την έννοια, δεν είναι λάθος να πούμε ότι ακολουθείται μια πραγματικά διπρόσωπη πολιτική. Υπάρχει μια υποκριτική πολιτική. Αφενός επιμένουμε στο διάλογο, κάνουν πως το αντιλαμβάνονται και πάνε να απαντήσουν, όμως από την άλλη μόλις μείνουν μόνοι συνεχίζουν να παραπονιούνται για την Τουρκία, βασισμένοι σε ψέματα κάθε φορά που μιλάνε σε τρίτες χώρες».

Μάλιστα επιτέθηκε κατά της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας λέγοντας ότι «υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα που αυξάνουν την ένταση για τους προσωπικούς τους υπολογισμούς και την εσωτερική πολιτική» και συμπλήρωσε πως «από την άλλη, κάποιοι πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες, απόστρατοι στρατιώτες και νοήμονες Έλληνες είδαν το λάθος και άρχισαν να το εκφράζουν προφορικά και γραπτά.»

Μάλιστα ισχυριζόμενος ότι η ελληνική ακτοφυλακή «έχει πρόσφατα πυροβολήσει εναντίον πλοίου στο Αιγαίο», ο Ακάρ πρόσθεσε: Στα σπίτια τους δεν έχουν καθρέφτη; Ας κοιτάξουν τον καθρέφτη! Κάποτε οι άνθρωποι κοιτάζουν τον καθρέφτη και βλέπουν την αλήθεια. Και ίσως ντραπούν! Ίσως ντραπούν! Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια διπρόσωπη στάση τέτοια υποκρισία».

Δηλώνοντας ότι η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας έχει προγραμματίσει εθνικές και ΝΑΤΟϊκές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και αμοιβαίων συμφωνιών, ο Ακάρ είπε: «Ακόμη και σε αυτές τις δραστηριότητες, παρενοχλούν και κλειδώνουν με συστήματα αεράμυνας S-300 ρωσικής κατασκευής. Αυτή είναι μια εχθρική στάση. Δεν έχει να κάνει με συμμαχίες, γείτονες ή προηγούμενες συμφωνίες. Κάνουν αυτά τα πράγματα και δείχνουν εχθρική συμπεριφορά. Είναι απαράδεκτο»

Σύμφωνα με τον ίδιο η χώρα του παρακολουθεί «αυτές τις συμπεριφορές κατά της Τουρκίας» και υπογράμμισε πως «δεν αφήνουμε καμία από αυτές αναπάντητη».

Ο ίδιος εξέφρασε την επίσημη γραμμή της Τουρκίας για άμεσες διαπραγματεύσεις εφ΄ όλης της ύλης με την Ελλάδα και διαμήνυσε πως «είμαστε αποφασισμένοι και ευτυχώς ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τόσο των ιδίων όσο και των Κυπρίων αδελφών μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο».

Επανέλαβε τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι υπάρχει στρατόπεδο εκπαίδευσης Κούρδων στο Λαύριο, «από εκεί τους βάζουν να πάνε σε διάφορες χώρες» σημείωσε και επιτέθηκε κατά της Ελλάδας για τη στάση της απέναντι στους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» όπως τους αποκάλεσε.

«Στη Θράκη έχουμε τους ομοεθνείς μας. Δεν αποδέχονται την ύπαρξη των αδελφών μας εκεί. Λένε “είναι μουσουλμάνοι”. Δηλαδή είναι Κινέζοι ή Ιάπωνες; Τα ονόματά τους είναι τούρκικα, οι διευθύνσεις τους είναι τούρκικές, τα νεκροταφεία τους είναι τούρκικα, οι ημερομηνίες και οι τίτλοι τους είναι τουρκικοί. οι συγγενείς τους είναι εδώ. Καταπατούν τα δικαιώματα και τους νόμους των αδελφών μας στη Δυτική Θράκη και αυτό το αγνοούν», είπε.

Επαναλαμβάνοντας το επιχείρημα ότι «η Ελλάδα έχει οπλίσει τα νησιά κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», ο Ακάρ είπε, σημείωσε: «παραχωρήθηκαν τα νησιά όμως υπάρχουν κάποια καθεστώτα σχετικά με τα νησιά τα οποία πρέπει να αποστρατικοποιημένα. Κι όμως τα στρατιωτικοποιούν! Συμβαίνει Το πιο περίεργο πράγμα στον κόσμο. Όσα είναι τα χωρικά ύδατα τόσο πρέπει να είναι ο εναέριος χώρος. Όμως λένε “όχι”, και δηλώνουν πως τα χωρικά τους ύδατα είναι 6 μίλια αλλά ο εναέριος χώρος 10 μίλια Αυτό δεν γίνεται κατανοητό και κανένας λογικός δεν το αποδέχεται».