Oι αλλαγές Ζέρβα, ο Λιακόπουλος και ο Καρασαβίδης

από Team MyPortal.gr
sms

Εδώ και μήνες, πολλούς μήνες, συζητούνταν η αλλαγή γενικού γραμματέα στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Χθες ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ανακοινώθηκε ο Νίκος Λιακόπουλος ως διάδοχος του Μίμη Φωτόπουλου.

Το γεγονός ότι ο Φωτόπουλος πηγαίνει προς διεκδίκηση της επανεκλογής του στο δήμο Δέλτα στις εκλογές του 2023 για να επιστρέψει στη θέση του Δημάρχου, βοήθησε στο να επέλθουν οι εξελίξεις χωρίς εντάσεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η αλλαγή έγινε πως πικρίες και παράπονα…

Ενδιαφέρον έχει όμως και η επιλογή του διαδόχου του. Ο Νίκος Λιακόπουλος, καθόλα άξιος καρδιολόγος και επιτυχημένος στις κομματικές θέσεις απο τις οποίες πέρασε, δεν διαθέτει αυτοδιοικητική εμπειρία. Όμως ο Ζέρβας φαίνεται πως ήθελε με την επιλογή του να ισχυροποιήσει τους δεσμούς του με τη Νέα Δημοκρατία. Θυμίζω ο Λιακόπουλος είναι αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και έχει περάσει και απο πολλές άλλες κομματικές θέσεις.

Παράλληλα, δημαρχιακές πηγές λένε πως θα γίνουν και άλλες αλλαγές στο Δήμο. Μια απο αυτές προφανώς θα είναι και η κάλυψω των κενών θέσεων που άφησε η παραίτηση του Γιώργου Αβαρλή. Σε επίπεδο αντιδημαρχίας τα καθήκοντα προσωρινά εκτελεί ο ίδιος ο δήμαρχος αλλά αναμένεται να τοποθετηθεί αντιδήμαρχος. Τοποθέτηση αναμένεται, δεν αναμένονται όμως εκπλήξεις καθώς οι επιλογές του Δημάρχου ειναι πολύ περιορισμένες.

Ο Ζέρβας θα πρέπει να επιλέξει και αντιπρόεδρο για τη ΔΕΠΘΕ καθώς ο Αβαρλής παραιτήθηκε και απο αυτή τη θέση ευθύνης. Ενδιαφέρον έχουν οι πληροφορίες πως ο πρώην αντιδήμαρχος σκέφτεται, για να προστατεύσει τη διοίκηση απο επιθέσεις, να παραιτηθεί και απο το δημοτικό συμβούλιο. Ένα σενάριο που προφανώς θα προκαλέσει νέο πονοκέφαλο στον Δήμαρχο και τη διοίκηση καθώς πρώτος επιλαχών είναι ο Πάνος Καρασαβίδης, που μου λένε τα έχει σπάσει πλέον με τον Ζέρβα.