Είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες

από Team MyPortal.gr
sms

Την είσοδο σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό τεστ, για τους ανεμβολίαστους πολίτες, φέρονται να εισηγήθηκαν κατά τη σημερινή σύσκεψη οι ειδικοί της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Από τις 13 Σεπτεμβρίου η υποχρέωση αυτή ίσχυε για τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες καθώς και για τους πολίτες που επισκέπτονταν δικαστήρια, νοσοκομεία, πανεπιστήμια και σχολεία.

Στην κατηγορία 4 του επιδημιολογικού χάρτη μπήκαν το απόγευμα της Τετάρτης η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Κιλκίς και η Χαλκιδική. Μετά την επικαιροποίηση του επιδημιολογικού χάρτη, σε εφαρμογή τίθενται τα περιοριστικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα, στις εν λόγω περιοχές. Η απόφαση ελήφθη μετά την εισήγηση των ειδικών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων λόγω της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων στη βόρεια Ελλάδα και στις συγκεκριμένες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν για τις περιοχές που είναι στο κόκκινο επίπεδο είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
  • Λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο και με φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών

Το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις από τα Βαλκάνια.