Παραπολιτικά και παρασκήνια: Ο ανασχηματισμός, η λειψανδρία στο πολιτικό προσωπικό και οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

Eπιμένουν τα σενάρια για ανασχηματισμό. Σε αυτούς που είναι πιθανό να δουν την πόρτα της εξόδου απο το κυβερνητικό σχήμα συγκαταλέγονται οι υπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού ενώ καθόλου σίγουρος δεν θα πρέπει να αισθάνεται ο υπουργός Άμυνας. Και πολλούς υφυπουργούς θα πάρει η μπάλα αλλά βέβαια το ενδιαφέρον εστιάζεται στα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας. Διότι με τις επιλογές του ο πρωθυπουργός θα αποτυπώσει και αν και σε ποιους εντόπισε πολιτικές ευθύνες στη διαχείριση των πυρκαγιών.

Για τη Θεσσαλονίκη σας τα είπα πολλές φορές. Περιμένω αυξημένη συμμετοχή αλλά οχι εκπλήξεις. Για τη Βόρεια Ελλάδα βλέπω δυο πιθανές αλλαγές με διατήρηση ωστόσο των αριθμητικών ισορροπιών: Στις Σέρρες έξοδο της Φωτεινής Αραμπατζή και είσοδο του Τάσου Χατζηβασιλείου και στην Καβάλα έξοδο του Νίκου Παναγιωτόπουλου και είσοδο του Μακάριου Λαζαρίδη. Aμετακίνητος βεβαίως ειναι ο Καραμανλης απο το Υποδομών-Μεταφορών ενώ μόνο προς τα πάνω θα μετακινηθεί, αν μετακινηθεί, ο εκ Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.

Το διήμερο της ξερής καταιγίδας που ξέσπασαν διαδοχικές φωτιές στη Χαλκιδική, με μεγαλύτερη αυτήν στη Φούρκα, ουκ ολίγοι πολιτικοί βρίσκονταν εκεί για διακοπές. Ο μόνος ωστόσο που βρέθηκε στα μέτωπα ήταν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Μην νομίζετε πως αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο. Όπως και το ότι κάποιοι συνεχίζουν τις διακοπές τους…

Η λειψανδρία στο γαλάζιο πολιτικό προσωπικό στη Θεσσαλονίκη αποτυπώνεται και στο ότι δύο επιτυχημένα πολιτικά στελέχη που δραστηριοποιούνται μακριά απο την πόλη, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και ο Γιώργος Καραγιάννης, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, ακούγονται σχεδόν για κάθε θέση που αφορά τη Θεσσαλονίκη. Σίγουρα του υποψήφιου βουλευτή, ακόμη και αυτή του Δημάρχου αλλά είναι μακριά απο τα πολιτικά σχέδια και των δύο.

Μαθαίνω πως κάποιοι που αυτοαπακαλούνται “προεδρικοί’ ετοιμάζουν υποψηφιότητες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ απέναντι στις υποψηφιότητες των Θόδωρου Μητράκα στην Α’ ΔΕΕΠ και του Θωμά Βράνου στη Β’ ΔΕΕΠ. Αλήθεια τους πραγματικούς “προεδρικούς” τους ρώτησαν; Ως τώρα πάντως βρίσκουν κλειστές πόρτες.