Άρης Πορτοσάλτε: Βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του – Τι λέει ο ίδιος

από Team MyPortal.gr
sms

«Τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτήρισε ο Άρης Πορτοσάλτε την επίθεση του «Ρουβίκωνα» έξω από το σπίτι του το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως είπε οι πρώτοι που είδαν τα αποτελέσματα της επίθεσης ήταν η σύζυγος και ο μεγάλος του γιος «γιατί αρχικά νομίζαμε ότι ήταν μόνο χαρτάκια».

«Είχαμε γυρίσει από το σούπερ μάρκετ και είπαμε να καθίσουμε να φάμε. Χτυπάει την πόρτα το γειτονόπουλο, τρεμάμενο το παιδί προσπαθούσε να μιλήσει, ότι έπεσε πάνω σε έξι επτά “μπαλακλάδες”, έπεσε πάνω τους, άλλος πετούσε χαρτιά, άλλος… Και κάποια γυναίκα ήταν ενδεχομένως μαζί τους. Πέταξαν χαρτάκια κι έγραψαν συνθήματα στον τοίχο», δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε.

«Αυτή η πράξη είναι τρομοκρατική. Είναι ευθεία πράξη τρομοκρατίας. Ήρθαν κι έκαναν ένα πράγμα που ξεπερνάει και το κτήνος. Ήρθαν στο πιο ιερό σημείο. Δύο πράγματα είναι ιερά που σου μαθαίνουν οι γονείς σου, αν έχεις γονείς, αν δεν έχεις μεγαλώσει στον δρόμο. Όταν πίνει και τρώει ο άλλος, δεν τον πειράζουμε, δεν ενοχλούμε ούτε το ζώο που πίνει. Το δεύτερο είναι η ιερότητα της εστίας και της οικογένειας. Όποιος σου επιτίθεται στο σπίτι σου, είναι πέραν από το κτήνος, ή κάτι άλλο, δεν ξέρω…», πρόσθεσε.

«Δεν δικαιούται να πάει κανείς στο σπίτι κανενός. Δεν είναι όργανο του κράτους ο Ρουβίκωνας», κατέληξε ο Άρης Πορτοσάλτε.

 

Παρέμβαση στην οικία του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε στα Βριλήσσια πραγματοποίησε χθες ομάδα μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας». Συγκεκριμένα πέταξαν τρικάκια περνώντας έξω από την οικία τα οποία ανέγραφαν συνθήματα.
Λίγη ώρα αργότερα αναρτήθηκε κείμενο του «Ρουβίκωνα» στην ιστοσελίδα της συλλογικότητας όπου αναφέρονται οι λόγοι της συγκεκριμένης ενέργειας.

Στ. Πέτσας: Η φασιστική επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε είναι επίθεση σε όλα όσα θέλουμε να προστατεύσουμε

«Η φασιστική επίθεση στο σπίτι του @ArisPortosalte είναι επίθεση σε όλα όσα θέλουμε να προστατεύσουμε», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Είναι επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης. Είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές. Όλοι;».

Η φασιστική επίθεση στο σπίτι του @ArisPortosalte είναι επίθεση σε όλα όσα θέλουμε να προστατεύσουμε. Είναι επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης. Είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές. Όλοι;
– Stelios Petsas (@SteliosPetsas) February 6, 2020

Tweet του Άρη Πορτοσάλτε:

Τα φασιστικά τάγματα εφόδου του Ρουβίκωνα σε τρομοκρατική επιδρομή απόψε στην είσοδο της πολυκατοικίας μου.
Η Δημοκρατία σε κίνδυνο.. pic.twitter.com/2H0JnX2TAd
– ArisPortosalte (@ArisPortosalte) February 6, 2020

Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε

Την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου ‘Αρη Πορτοσάλτε καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΝΔ.
«Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου ‘Αρη Πορτοσάλτε. Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν τρομοκρατούν κανέναν. Συνεχίζουμε με σχέδιο, επιμονή και αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της ανομίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ