Αδ. Γεωργιάδης: Οι αριστεροί πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι δεν έχουν μόνο αυτοί δικαιώματα στη χώρα

από Team MyPortal.gr
sms

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε 40 περίπου άτομα, κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη, όταν του επιτέθηκαν λεκτικά, καθώς οι ίδιοι φώναζαν την ώρα που οι Ιερείς έψελναν.

«Για να καταλάβετε σε τι είδους εκδήλωση ήρθαν οι “επαγγελματίες διαδηλωτές” της Αριστεράς, για να φωνάξουν και να προσβάλουν τους Ιερείς μας και την τελετή του Αγιασμού, στην αρχή σας παραθέτω τις φωτογραφίες από τον χώρο στον οποίο στεγάζονταν το ΕΚΑΒ Λέσβου από το 1997 έως χθες και στη συνέχεια τις φωτογραφίες από το νέο χώρο του ΕΚΑΒ που εγκαινιάσαμε σήμερα και είχα θέσει, ως μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας μου θητείας. Και ούτε για αυτό δεν είχαν να πουν μία καλή κουβέντα», ανέφερε ο Αδ. Γεωργιάδης σε ανάρτησή του, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Στη συνέχεια σε άλλη ανάρτησή του, εξήγησε: «Σήμερα βρεθήκαμε με τον Μ. Θεμιστοκλέους στη Λέσβο για να εγκαινιάσουμε το νέο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης. Ένα πάγιο αίτημα του ΕΚΑΒ από το 1997 έγινε πραγματικότητα. Εκεί όμως στην τελετή αποφάσισαν να έρθουν να διαμαρτυρηθούν καμιά 40αριά αριστεροί. Έως εδώ όλα καλά, Δημοκρατία έχουμε για να μπορεί όποιος θέλει να διαμαρτύρεται. Όμως αυτό το αίσχος που ακολούθησε δεν το είχα ξαναδεί».

«Άρχισαν οι Ιερείς να ψάλλουν τους καθιερωμένους ύμνους και ενώ έψαλλαν οι “κάφροι” φώναζαν και έβριζαν πάνω στους ψαλμούς ακόμη και στην ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου. Αισθάνθηκα ντροπή για αυτούς τους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, όταν ο Αδ. Γεωργιάδης πήρε τον λόγο, και εν μέσω των ύβρεών τους, στηλίτευσε αυτή τη «βάρβαρη συμπεριφορά» και τους κάλεσε να στείλουν έναν εκπρόσωπό τους να μιλήσει στο μικρόφωνο.

«Τελικά, αφού διαφωνούσαν ποιον να στείλουν, ήρθε και μίλησε μία υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, η οποία και μας είπε για τις ελλείψεις του προσωπικού στο ΕΚΑΒ (δεν γνώριζαν καν ότι χθες προκηρύξαμε 600 θέσεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΚΑΒ).

Μετά από αυτά έφυγαν και το προσωπικό του ΕΚΑΒ μας υποδέχθηκε, μας ευχαρίστησε που λύσαμε το πρόβλημα τους και μας ζήτησαν και συγγνώμη για όσα είχαν προηγηθεί λες και έφταιγαν αυτοί. Πρέπει κάποτε όλοι αυτοί οι αριστεροί να καταλάβουν ότι δεν έχουν μόνον αυτοί δικαιώματα στη χώρα, ούτε το αποκλειστικό δικαίωμα εκπροσώπησης του λαού».

Αδ. Γεωργιάδης στη Μυτιλήνη: Η μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ ήταν αίτημα που υλοποίησε η κυβέρνηση

«Η μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ σε αξιοπρεπή χώρο ήταν πάγιο αίτημα των εργαζομένων που υλοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη», είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε επίσκεψή του την Τρίτη (30/04), στη Μυτιλήνη.

Ο Αδ. Γεωργιάδης, εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις του παραρτήματος του ΕΚΑΒ στη Λέσβο και του συντονιστικού Βορείου Αιγαίου του ΕΚΑΒ, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων εργαζόμενοι υγειονομικοί και μέλη του Παλλεσβιακού Εργατουπαλληλικού Κέντρου διαμαρτυρήθηκαν για την κακή, όπως υποστήριξαν, κατάσταση στον χώρο της υγείας, τις ελλείψεις προσωπικού και για το γεγονός ότι έγιναν εγκαίνια όχι σε έναν καινούριο χώρο αλλά σε νοικιασμένο κτίριο.

Μετά τα εγκαίνια ο Αδ. Γεωργιάδης ξεναγήθηκε στους χώρους του ΕΚΑΒ και αντάλλαξε ευχές με τα πληρώματα ασθενοφόρων σε Λήμνο, Χίο, Σάμο και Ικαρία. Σε δηλώσεις του σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, σημείωσε ότι «η μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ σε αξιοπρεπή χώρο ήταν πάγιο αίτημα των εργαζομένων που υλοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που υπάρχει να ενισχυθεί το βόρειο Αιγαίο σε προσωπικό και οχήματα ενώ για το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης σημείωσε ότι θα προωθηθεί η ανέγερση νέου ιδιόκτητου κτιρίου.

Κατά την επίσκεψη τους στη Λέσβο οι Αδ. Γεωργιάδης και Μ. Θεμιστοκλέους προσκύνησαν στο Μοναστήρι του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο και επισκέφτηκαν το υπό κατασκευή Κέντρο Υγείας του χωριού, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα του 2024.

Τέλος, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας του οικοπέδου που έχει παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ στην περιοχή του Καρά Τεπέ.