Kρεμλίνο: Καμία επίσημη πρόταση για συνάντηση Τραμπ- Πούτιν

από Team MyPortal.gr
sms

Mία σύντομη συνομιλία, αλλά όχι επίσημη συνάντηση, πιθανόν να έχουν στην Ιαπωνία, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του G20, o Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Aμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, ο οποίος και εξήγησε πως δεν έχει υπάρξει καμία πρόταση από τη Μόσχα ή την Ουάσιγκτον για συνάντηση.

«Δεν έχουμε καμία πληροφορία για μια επίσημη συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Τραμπ στην Οζάκα» είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πέσκοφ. Αν και ο πρόεδρος Τραμπ είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι θα συναντηθεί με τον Πούτιν στα τέλη Ιουνίου στην Ιαπωνία, ο Πέσκοφ ξεκαθάρισε πως δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη πρόταση ή πρωτοβουλία εκ μέρους της αμερικανικής πλευράς για κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι Τραμπ και Πούτιν είχαν συναντηθεί τον Ιούλιο του 2018 στο Ελσίνκι. Τότε ο τόνος του Τραμπ είχε επικριθεί ως υπερβολικά υποχωρητικός απέναντι στον Ρώσο πρόεδρο.

Aξίζει να θυμίσουμε ότι το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Πούτιν στην Ιαπωνία εξετάζει και η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.

Πηγή: AFP