Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι
Υλικά για 4 άτομα
- 350 γρ. ρύζι
- 150 γρ. μπέικον κομμένο τετραγωνάκια
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 2 κρόκους
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και τοστάρουμε για 5 – 8 λεπτά ώσπου να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 1 – 2 λεπτά να εξατμιστεί.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά.
- Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια.
- Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο.
- Σε ένα μπολάκι, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, το πεκορίνο, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά να δέσουν όλα μαζί.
- Τελειώνουμε, δένοντας το ριζότο με το παραπάνω μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.