Φ. Γεννηματά: Νέα γραφειοκρατία για νέα ρουσφέτια, η κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων

από Team MyPortal.gr
sms

“Η Κυβέρνηση συνεχίζει τον κατήφορο στα θέματα της Παιδείας. Ο ρεβανσισμός, η  προχειρότητα,  οι  πελατειακές  σχέσεις,  οι παλινδρομήσεις στη διαδικασία εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, τα ρουσφέτια, η απαξίωση των δομών Ειδικής Αγωγής έχουν φέρει σε αδιέξοδο την εκπαίδευση”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μετά την συνάντηση της με αντιπροσωπεία Σχολικών Συμβούλων.

“Τώρα η Κυβέρνηση καταργεί και τον θεσμό του Σχολικού Συμβούλου. Έναν  από τους πιο  δημοκρατικούς εκπαιδευτικούς θεσμούς που  η καθιέρωση του από την  Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου δικαίωσε τους αγώνες του Κλάδου των εκπαιδευτικών. Η κατάργησή του δημιουργεί νέα  γραφειοκρατία για νέα ρουσφέτια”, τόνισε η κ. Γεννηματά, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της ειδικής αγωγής, λέγοντας ότι η συγχώνευση των (ΚΕΔΔΥ) θα είναι εις βάρος της υποστήριξης των μαθητών με αναπηρίες.

“Το Κίνημα Αλλαγής καταψηφίζει τις ρυθμίσεις και στέκεται απέναντι σε αυτές τις ολέθριες επιλογές της Κυβέρνησης”, επισήμανε.