Γ. Κατρούγκαλος: «Μη πόλεμος» στο Αιγαίο

από Team MyPortal.gr
sms

Τη φράση “Μη πόλεμος” χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος προκειμένου να περιγράψει την τουρκική προκλητικότητα που παρατηρείται στο Αιγαίο.

Μιλώντας σήμερα στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε πως η ένταση στο Αιγαίο από τούρκικης πλευράς θα συνεχιστεί μέχρι και τις εκλογές στη Τουρκία ενώ εκτιμά ότι μετά την προεκλογική περίοδο “λογικά η ένταση θα πέσει”.

Στη συνέχεια, επισήμανε πως είναι αναγκαίο για τον Τούρκο πρόεδρο να έχει “πολεμικά τρόπαια” στην προεκλογική του περίοδο, όμως διατηρείται στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας εδώ και 19 χρόνια, όπως είπε, διότι τα πήγε καλά στην οικονομία. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αποφύγει ένα “θερμό επεισόδιο”, καθώς θα έχει σοβαρές συνέπειες στην τουρκική οικονομία.

Όσον αφορά την κίνηση των τριών νεαρών να τοποθετήσουν ελληνικές σημαίες σε βραχονησίδες, τόνισε ότι “κακώς πήγαν οι νεαροί στις βραχονησίδες γιατί καλή είναι η φιλοπατρία, άλλα η εξωτερική πολική ασκείται από τα αρμοδία θεσμικά όργανα της πολιτείας”.