Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας του ΠΑΜΑΚ: Τι δείχνει για το προβάδισμα της ΝΔ και το κοινωνικό μέρισμα

Προβάδισμα 12 μονάδων στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την νέα έρευνα της Ερευνητικής Μονάδας του ΠΑΜΑΚ που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Να σημειωθεί πως σε σχέση με την τελευταία έρευνα η διαφορά περιορίστηκε κατά μια μονάδα και σε σχέση με το καλοκαίρι υπάρχει μείωση της “ψαλίδας” κατά 6 μονάδες.

Συγκεκριμένα το ποσοστό της ΝΔ εκτιμάται σε 30.5% (31) και του ΣΥΡΙΖΑ σε 18.5% (18) ενώ ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8.5%, ΧΑ με 7%, ΚΚΕ με 6.5. Το “Ποτάμι” εκτιμήθηκε σε 0.5%, οι ΑΝΕΛ σε 1.5% και η Ένωση Κεντρώων σε 2%. (Άλλο 9%, ΔΞ/ΔΑ 16%)

Αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα το 86% αποδίδει το υπερπλεόνασμα στην υπερφορολόγηση και το 69.5% τονίζει πως θα έπρεπε να αξιοποιηθεί για μείωση των φόρων για όλους έναντι 22.% που συμφωνεί με την έκτακτη επιχορήγηση για τα χαμηλά εισοδήματα.

Επίσης, σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, τρεις στους τέσσερις πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο έως το τέλος της θητείας της, ενώ πάνω από το 90% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο. Ωστόσο, το 53,8% δηλώνει αντίθετο σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και προτιμά να δει την κυβέρνηση να ολοκληρώνει την τετραετία.

No Comments Yet

Comments are closed