ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα Financial Times: Αστείες οι δικαιολογίες της κυβέρνησης

Η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός αρνείται να απαντήσει στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας

Επανέρχεται, με ανακοίνωσή του, στο ζήτημα του δημοσιεύματος των «Financial Times» ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να απαντήσει στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτηρίζει αστείες τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το δημοσίευμα των «Financial Times».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να έρθει στη Βουλή για να απαντήσει τόσο για τη σκανδαλώδη διάταξη «δώρο» σε όσους ελέγχονται για ξέπλυμα χρήματος, όσο και για την ασυλία στους τραπεζίτες και για τα θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά για τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών ώστε να μην μπορεί να παραγραφεί τυχόν αδίκημα δωροδοκίας από υπουργούς.

Οι αστείες δικαιολογίες του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά τον διεθνή διασυρμό της κυβέρνησης και της χώρας για τα δώρα σε υπόδικους τραπεζίτες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες επιβεβαιώνουν το εξόφθαλμο σκάνδαλο: Μέχρι προχθές κανείς ελεγχόμενος για ξέπλυμα δεν μπορούσε να πάρει τα χρήματά του εάν δεν είχε τελεσίδικη αθώωση, ενώ τώρα η κυβέρνηση τους δίνει τη δυνατότητα να παίρνουν πίσω τα χρήματά τους πριν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση, ακόμα και αν εν συνεχεία καταδικαστούν.

Αντί, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης να βάζει τους υπουργούς του να απειλούν μέσα ενημέρωσης να εξαφανίσουν το θέμα, ας ετοιμαστεί να δώσει εξηγήσεις με διευθύνσεις και ονόματα.

  • Ποιοι είναι οι τραπεζίτες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες που ευνοούνται από την αποδέσμευση πάνω από 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την αποκάλυψη των «Financial Times»;
  • Έναντι ποιου ανταλλάγματος προχώρησε η κυβέρνηση σε αυτήν τη σκανδαλώδη ρύθμιση;

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κουραστεί να επανακαταθέτει την ερώτηση και να περιμένει τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για να απαντήσει».

No Comments Yet

Comments are closed