Συγκίνησε ο Ζαχίρ του Masterchef – Η… εξομολόγησή του στην Ελεονώρα Μελέτη (βίντεο)

Τον Ζαχίρ Γιαβαρί, που γνωρίσαμε μέσα από τον περσινό κύκλο του «MasterChef» φιλοξένησε η Ελεονώρα Μελέτη στα «Μεσάνυχτα» το βράδυ της Δευτέρας. Ο ίδιος διηγήθηκε πως έφυγε από το σπίτι του, με την προτροπή των γονιών του σε ηλικία μόλις 10 ετών, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο.

Ο Ζαχίρ περιέγραψε τα δύσκολα παιδικά του χρόνια που εργαζόταν σε οικοδομές και κοιμόταν σε παραπήγματα, ενώ αποκάλυψε πως έχασε από βόμβα την αδελφή του και τον πατέρα του. Παράλληλα συγκινήθηκε όταν ανέφερε πως έχει να δει τη μητέρα του 20 χρόνια.

«Γεννήθηκα στο Αφγανιστάν… Η αδερφή μου και ο πατέρας μου πέθαναν μετά από βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν. Στο Ιράν έμεινε πέντε χρόνια και δεν είχα να φάω. Πάντα ήθελα να σπουδάσω, αλλά ποτέ δεν ήξερα τι θέλω να γίνω. Έφτασα με βάρκα στη Μυτιλήνη. Η βάρκα σκίστηκε και πέσαμε στη θάλασσα, κατάφερα να σώσω δύο άτομα που δεν ήξεραν κολύμπι», είπε αρχικά ο Ζαχίρ Γιαβαρί.

Την μητέρα μου έχω να τη δω 20 χρόνια. Την έχω δει από φωτογραφίες, αλλά από κοντά όχι. Όταν επικοινωνήσαμε και της είπα για το MasterChef μου έλεγε τι είναι αυτό και αν θα με βοηθήσει στο μέλλον. Δε με έχει ξαναρωτήσει από τότε τι κάνω και με τι ασχολούμαι. Είναι γύρω στα 70-75. Είναι δύσκολο να τη ξαναδώ, αλλά δε θέλω να το σκέφτομαι καθόλου. Όσες φορές το σκέφτομαι παθαίνω ψυχολογικά. Η μαμά μου είναι τώρα στο Αφγανιστάν με τον μικρό αδερφό μου. Είναι λίγο καλύτερα τώρα εκεί από όταν έφυγα εγώ, αλλά ο κίνδυνος υπάρχει ακόμη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ζαχίρ.

 

 

 

 

 

πηγή fthis.gr, dailymotion.com/video

No Comments Yet

Comments are closed