Παραπολιτικά και παρασκήνια (κεντροαριστερές ζυμώσεις για το Δήμο Θεσσαλονίκης)

Γράφει ο “Γέρων”

Κινητικότητα, μαθαίνω, παρατηρείται στους χώρους της πρώην “Πρωτοβουλίας” καθώς αρκετά στελέχη της σκέφτονται να εμφανιστεί ένα διάδοχο σχήμα της στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Στο πλαίσιο αυτό κάνει κινήσεις ο πρώην αντιδήμαρχος Σπύρος Πέγκας, που ήταν πολύ κοντά στον Γιάννη Μπουτάρη.

Εσχάτως πληροφορήθηκα ότι κινήσεις ως προς την διερεύνηση της πιθανότητας δημιουργίας δημοτικού συνδυασμού κάνει ο επίσης αντιδήμαρχος της περιόδου Μπουτάρη Θανάσης Παππάς.

Μάλιστα, ο Θανάσης Παππάς συζητά, όπως ακούγεται, και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διερευνώντας τις προθέσεις του κόμματος, καθώς η Κουμουνδούρου προσανατολίζεται να κατέβει στις επόμενες δημοτικές εκλογές όχι με αμιγώς κομματικές υποψηφιότητες αλλά με ευρύτερες συνεργασίας και στηρίζοντας πρόσωπα και εκτός του στενού χώρου της.

Στη Θεσσαλονίκη βέβαια υπάρχει ο ισχυρός παράγων της Κατερίνας Νοτοπούλου η οποία επισήμως αποφεύγει να πει τι θα κάνει τον Οκτώβριο του 2023. Εκτιμώ πως δεν θα είναι ξανά υποψήφια δήμαρχος αλλά σε κάθε περίπτωση, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και πρώτη βουλευτής, θα θέλει να έχει τον πρώτο λόγο στις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Για να επιστρέψω στα της “Πρωτοβουλίας” στο κάδρο δεν θα ξεχνούσα να βάλω και τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος δεν είχε συμμετοχή στις τελευταίες εκλογές. Ως έμπειρο πολιτικό πρόσωπο γνωρίζει πως η υπομονή είναι αρετή…

Πάντως στο αυτοδιοικητικό σκηνικό που αρχίζει να στήνεται στο χώρο της κεντροαριστεράς, που παρατηρείται και η πρώτη κινητικότητα, εμφανίζεται με δυναμική και ο Νίκος Νυφούδης, πρώην βουλευτής του “Ποταμιού” με κεντροαριστερή αναφορά, που έχτισε την “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” μαζί με τον Σπύρο Βούγια. Ο Νυφούδης δεν ξέρω ποιες κινήσεις έχει κάνει, ξέρω πως αν κάνει το βήμα για υποψηφιότητα στο Δήμο Θεσσαλονίκης θα έχει τη θερμή στήριξη του Βούγια που δεν κρύβει πως ο κύκλος του στην πολιτική έχει κλείσει.

No Comments Yet

Comments are closed