Παραπολιτικά και παρασκήνια (η ΕΝΠΕ, η ΝΔ και η στελέχωση)

Γράφει ο «Γέρων»

Στη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας θα εκλέξει τους εκπρόσωπους του στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών η οποία και θα αναδείξει τον νέο πρόεδρο.

Το χώρο βεβαίως τον ελέγχει η ΝΔ, που έβγαλε 11 στους 13 περιφερειάρχες, που ήδη έχει αποφασίσει με τις ευλογίες του Κυριάκου Μητσοτάκη να πορευθεί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πάντως τόσο στις Περιφέρειες όσο και στους Δήμους τελούν εν αναμονή της έκδοσης των Προεδρικών Διαταγμάτων που θα καθορίζει την ημερομηνία των εκλογών. Ως πιθανότερος χρόνος για την διεξαγωγή τους είναι τα μέσα Νοεμβρίου.

Συνεδρίασε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης υπό τον Τάσο Σπηλιόπουλο με οργανωτικά θέματα να κυριαρχούν στην ατζέντα. Στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν εκ νέου θέματα που αφορούν τη συνεργασία του προέδρου της Διοικούσας με τους προέδρους των τεσσάρων ΝΟΔΕ που έχω την αίσθηση (και όχι μόνο εγώ) πως δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Το ότι αποφασίσθηκε να συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική την επόμενη εβδομάδα ίσως δείχνει πως τα πράγματα οδεύουν προς ένα modus vivendi.

Άλλωστε στο γαλάζιο στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης έχω την εντύπωση πως ασχολούνται περισσότερο με άλλα πράγματα. Όπως με τα παράπονα για το ότι αργούν οι αλλαγές στις διοικήσεις των κρατικών οργανισμών από την κυβέρνηση. Αιτία, όπως πληροφορούμαι, υπάρχει. Όταν για μια θέση ενδιαφέρονται και προτείνονται δυο και τρεις αρχίζουν κόντρες, καραμπόλες και παρασκήνιο. Η λύση παραπέμπεται στο Μαξίμου στο οποίο τα βιογραφικά σχηματίζουν βουνό…

No Comments Yet

Comments are closed