Ντου αντιεξουσιαστών σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δραγασάκη

Σκληραίνει η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης με τους εξωκοινοβουλευτικούς χώρους. Μετά τις διαμαρτυρίες για τους πλειστηριασμούς, που ήταν κυρίαρχοι τις τελευταίες ημέρες, σήμερα το βράδυ ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στην αίθουσα του παλαιού δημαρχείου Υμηττού και διέκοψε την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Περίπου είκοσι άτομα μπήκαν μέσα στην αίθουσα την στιγμή που στο βήμα βρισκόταν ο κ. Δραγασάκης και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Οι αντιεξουσιαστες διάβασαν ένα κείμενο υποστήριξης των Ρούπα και Μαζιώτη, ενώ ορισμένοι από τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Δραγασάκη αντέδρασαν έντονα.

Ωστόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε να μην απομακρυνθούν οι αντιεξουσιαστές, αλλά να ολοκληρώσουν την παρέμβαση τους. Μάλιστα έριξαν τρικάκια στα οποία αναγραφόταν συνθήματα, όπως «Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων», «Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης», και «αγώνας μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής».

Ο κ. Δραγασάκης αμέσως μετά την αποχώρηση των αντιεξουσιαστών ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους κατοίκους για την ψυχραιμία τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να σας συγχαρώ για την ψυχραιμία σας. Αν μας έλεγαν ότι θέλουμε να έρθουμε στην εκδήλωση σας να διατυπώσουμε τα αιτήματα μας είμαι βέβαιος ότι εμείς θα τους δεχόμαστε να συζητήσουμε. Πολύ περισσότερο που αναφέρονται σε ένα νομοσχέδιο, το οποίο ήταν και είναι αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης. Και το μόνο που ήθελα να πω σε αυτά τα παιδιά είναι ότι βεβαίως πρέπει να αναγνωρίσουν ότι τούτη εδώ η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη πολλά για τον τομέα του σωφρονιστικού συστήματος. Ο,τι θετικό βήμα γίνεται πρέπει να στηρίζεται. Ελπίζω να έμεινε κάποια από αυτά τα παιδιά εδώ μέσα και να ακούσει. Δεν πειράζει, δικά μας παιδιά είναι και αυτά. Και εμείς τα κάναμε αυτά κάποτε. Κάποιοι».

Στην ομιλία του ο κ. Δραγασάκης μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» στο θέμα των πλειστηριασμών και υποστήριξε πως «ούτε μια πρώτη κατοικία δεν έχει βρεθεί να βγει σε πλειστηριασμό».

Αναφερόμενος δε στο γεγονός μέσω Twitter σχολίασε ότι «η Αριστερά δεν έχει να φοβηθεί κάτι ή κάποιον. Έχει τις δικές τις θέσεις και μπορεί να σταθεί σε κάθε μάχη θέσεων».

No Comments Yet

Comments are closed