Με τον πρόεδρο του ΤΕΕ συναντήθηκε ο Κώστας Καραμανλής

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο συζήτησης τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου είχαν σήμερα ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Κατά τη συνάντηση, συμφωνήθηκε να ληφθεί υπόψιν, ως βάση κάθε σχεδιασμού, ένα Εθνικό Σχέδιο Υποδομών, που θα εμπεριέχει όλα τα στρατηγικά κείμενα της χώρας και θα αναλύει, με χρονοδιάγραμμα και ουσία, όλα τα σχεδιαζόμενα έργα.

Επιπλέον, τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της δημιουργίας ενός Εθνικού Μητρώου Υποδομών, για τον έλεγχο και τη συντήρηση κάθε έργου, αλλά και τη διασύνδεσή του με άλλες βάσεις δεδομένων της δημόσιας διοίκησης.

«Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι να προχωρήσουν γρήγορα νέες επενδύσεις και να δημιουργηθούν δουλειές. Ο τεχνικός κόσμος διψάει για αυτό και η χώρα χρειάζεται τις υποδομές που της λείπουν» ανέφερε, μετά τη συνάντηση, ο κ. Καραμανλής.

«Το ΤΕΕ θα σταθεί αρωγός, όπως κάνει κάθε φορά, σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία που βοηθά να επιλυθούν παθογένειες ετών. Το ζητούμενο για εμάς είναι να υπάρξει δυναμική και πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας» επισήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Στασινός.

Ο κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε πως θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους τεχνικών φορέων το επόμενο χρονικό διάστημα.

No Comments Yet

Comments are closed