ΕΤΑΔ: Διένειμε μέρισμα για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία

Μέρισμα ύψους 21,2 εκατ. ευρώ διένειμε για πρώτη φορά η ΕΤΑΔ, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ύστερα από μία δεκαετία, όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

Οι εταιρείες από τις οποίες προήλθαν τα μεγαλύτερα μερίσματα είναι η ΕΤΑΔ (21,2 εκατ. ευρώ), η ΕΥΔΑΠ (14,3 εκατ. ευρώ), ο ΟΤΕ (2,4 εκατ.) και η ΕΥΑΘ (2,2 εκατ. ευρώ), με τη συνολική αξία των μερισμάτων να διαμορφώνεται σε 40,3 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μεγέθη, τα αποτελέσματα προ χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων, φόρων και αποσβέσεων (Ebitda) διαμορφώθηκαν, το διάστημα Απρίλιος- Ιούνιος 2018, σε 38,9 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην οικονομική έκθεση της ΕΕΣΥΠ, αναμένεται ο λογισμός εσόδων μερισμάτων και  από άλλες εταιρείες του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, για τις οποίες οι Γενικές τους Συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν μετά το πρώτο εξάμηνο του 2019. Τα έσοδα αυτά αναμένεται να είναι αυξημένα σε σύγκριση με το 2018.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της ΕΕΣΥΠ, η εταιρεία, με στόχο την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, εντόπισε τις απαιτούμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε σε συνεργασία με την διοίκηση της ΕΤΑΔ και το Υπουργείο Οικονομικών να απελευθερωθούν λιμνάζοντα κεφάλαια της ΕΤΑΔ, και να μετατραπούν αυτά σε μέρισμα.

«Στα κεφάλαια αυτά έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία, καθώς αυτά, περνώντας ως μερίσματα στην ΕΕΣΥΠ, μπορούν εν μέρει να τροφοδοτήσουν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έτσι να τοποθετηθούν σε επενδύσεις που προάγουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τις παραγωγικές επενδύσεις» υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

 

 

capital.gr

No Comments Yet

Comments are closed