Αυτοψία στη Λεωφόρο Νίκης – Συχνά απομένει μόνο μια λωρίδα ανοικτή

Της Σοφίας Ασαρίδου

Φορτοεκφορτώσεις εκτός επιτρεπόμενης ώρας, αναμμένα αλάρμ από αυτοκίνητα τα οποία έχουν “καβαλήσει” κατά το ήμισυ το πεζοδρόμιο, μηχανάκια τα οποία έχουν σταματήσει στην άκρη του δρόμου, κάδοι απορριμμάτων σε απόσταση αναπνοής από τα διερχόμενα οχήματα “αγγίζοντας” την άσφαλτο, λακκούβες από σπασμένα πλακάκια πεζοδρομίου -ιδιαίτερα στα σημεία όπου υπάρχουν φρεάτια- δημιουργώντας έτσι επικίνδυνες ανισότητες στο πεζοδρόμιο αλλά και στην άσφαλτο.

Όσο για τα προστατευτικά κολονάκια του ποδηλατοδρόμου, αρκετά από αυτά έχουν ήδη πατηθεί από διερχόμενα οχήματα με αποτέλεσμα να λυγίσουν ή και να κοπούν εντελώς, αφήνοντας έτσι τελείως εκτεθειμένους τους ποδηλάτες, ιδιαίτερα στο ύψος του λιμανιού επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου.

Το αποκορύφωμα έρχεται με τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονται -καθημερινά- σε συγκεκριμένα σημεία της Κουντουριώτου καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την είσοδο στη Νίκης.

Ο ποδηλατοδρόμος της Λεωφόρου Νίκης μεταφέρθηκε τον Ιούλιο του 2020 από τον πεζόδρομο στην άσφαλτο, καθιστώντας τις λωρίδες κυκλοφορίας της Λεωφόρου επισήμως σε δύο. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ότι χρησιμοποιείται συχνά μόνο μία λωρίδα αφού η δεύτερη φαίνεται να υπολειτουργεί.

No Comments Yet

Comments are closed