Απ. Τζιτζικώστας: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στέκεται με συνέπεια και ανθρωπιά δίπλα στους συνανθρώπους μας, που έχουν περισσότερο ανάγκη»

Δύο νέες κοινωνικές δομές, που δημιουργήθηκαν με κονδύλια του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν διασφαλισμένη λειτουργία για τα επόμενα τρία χρόνια, εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Αξιούπολη, και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλμωπίας, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Αριδαία για τα οποία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει μέσω του ΕΣΠΑ 224.000 ευρώ. Τα Κέντρα Κοινότητας είναι τα πρώτα σημεία επικοινωνίας και διασύνδεσης των πολιτών με τις υπηρεσίες των Δήμων, της Περιφέρειας και του κράτους, παρέχοντας πρόσβαση σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες που χρειάζονται, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την κοινωνική επανένταξη.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όλα αυτά τα χρόνια, στέκεται με συνέπεια και ανθρωπιά, δίπλα σε εκείνους τους συνανθρώπους μας, που έχουν περισσότερο ανάγκη. Δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή τον αγώνα να μην αφήσουμε κανένα πολίτη μόνο του, κανένα συνάνθρωπό μας στη μοίρα του, όποια και όσα και αν ήταν τα εμπόδια που συναντήσαμε. Η αλληλεγγύη ήταν και είναι ο πυρήνας της πολιτικής μας. Είναι ηθική και πολιτική μας δέσμευση, να εξασφαλίσουμε στους συμπολίτες μας τη δυνατότητα πρόσβασης στην υγεία και την πρόνοια, γιατί η πρόσβαση σ’ αυτά τα αγαθά και τις υπηρεσίες είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική αλληλεγγύης που εφαρμόζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, όπως είναι:
• Η δημιουργία 38 Κέντρων Κοινότητας, ένα σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αντίστοιχα με αυτό στην Αξιούπολη.
• Η ολοκλήρωση συνολικά 48 παρεμβάσεων αναβάθμισης και επέκτασης των κτιριακών υποδομών και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
• Η δημιουργία και αναβάθμιση 16 μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας σε όλη την Περιφέρεια.
• Η διασφάλιση της λειτουργίας 8 «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων», όπως επίσης και τη λειτουργία των Ανοικτών Κέντρων Ημέρας και των Υπνωτηρίων Αστέγων.
• Η χρηματοδότηση 7 δομών «συμβουλευτικών κέντρων και ξενώνων κακοποιημένων γυναικών», με περισσότερες από 550 ωφελούμενες, γυναίκες και παιδιά.
• Η στήριξη και ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων, των Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων και των προγραμμάτων δωρεάν σίτισης.
• Η υποστήριξη 14.000 γονέων με διάθεση θέσεων για τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης και 450 γονείς παιδιών με αναπηρία, με θέσεις για τα παιδιά σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

«Είμαστε η μόνη Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα που ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, διανέμοντας τρόφιμα και είδη βασικής υλικής συνδρομής, που ανακούφισαν περισσότερους από 60.000 συμπολίτες μας. Παράλληλα, ξεκινάμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα για τους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας, την Παροχή Υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

No Comments Yet

Comments are closed