Αλλαγή σελίδας για την Ελλάκτωρ

Τέλος εποχής για την οικογένεια Μπόμπολα και την κυριαρχία της στον κατασκευαστικό τομέα αποτελεί η σημερινή επικράτηση των αδερφών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση (φώτο επάνω) στην μάχη για τον έλεγχο της Ελλάκτωρ.

​Κατά την γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας το 52,85% των μετόχων υπερψήφισε την πρόταση Καλλιτσάντση​, με την ψήφο των ξένων θεσμικών να συμβάλει καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο που σχηματίστηκε μετά την ​υπερψήφιση της ​πρότασης των αδερφών Καλλιτσάντση τη θέση προέδρου κατέχει ο Γιώργιος Προβόπουλος και διευθύνων σύμβουλος ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Στο ΔΣ μετέχουν ​της Ελλάκτωρ​ επίσης οι Δημήτρης Καλλιτσάντσης, Ελένη Παπακωνσταντίνου, Δέσποινα Μαρκάκη,  Αλέξης Κομνηνός, Τάκης Δουμάνογλου, Μιχάλης Κατούνας και Ιορδάνης Αϊβάζης.

Η ​δυναμική παρέμβαση Καλλιτσάντση με την πρωτοβουλία Change4Ellaktor ​είχε στόχο την ανάκληση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου ​και υπερψηφίστηκε από το 52,85% των μετοχών. Κατά της πρότασης ψήφισε το 46,8% των μετόχων (στη γενική συνέλευση εκπροσωπήθηκε το 78% των μετόχων, ποσοστό ρεκόρ για τέτοιου είδους διαδικασίες).

Σημειώνεται ότι οι αδερφοί Καλλιτσάντση το τελευταίο διάστημα επένδυσαν πάνω από 50 εκατ. ευρώ αγοράζοντας μετοχές της Ελλάκτωρ ως έμπρακτη κίνηση εμπιστοσύνης στις δυνατότητες και προοπτικές της εταιρίας.

O κ. Μπόμπολας στην παρέμβασή του παρουσίασε την πορεία των οικονομικών μεγεθών του ομίλου. Όπως τόνισε ο όμιλος έχει προς υπογραφή συμβάσεις ύψους 437 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε σε Βραζιλία, Αγγλία και Αυστραλία. Όσον αφορά την εταιρική διακυβέρνηση, ο Λ. Μπόμπολας σημείωσε: «Ήμουνα πάντα υπέρ της συναίνεσης όλα αυτά τα χρόνια, αν και είχα την πλειοψηφία. Η πόρτα μου ήταν πάντα ανοιχτή. Οι αποφάσεις ήταν συλλογικές. Το μοντέλο της εταιρικής διακυβέρνησης είχε αποφασιστεί να αλλάξει πριν από ένα χρόνο».

 

No Comments Yet

Comments are closed