Βουλή: Την Πέμπτη η κατάθεση της τροπολογίας για το κόμμα Κασιδιάρη

από Team MyPortal.gr
sms

Την Πέμπτη κατατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Βουλή η τροπολογία για την απαγόρευση του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, «Έλληνες για την πατρίδα».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (31/01) ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και ερωτηθείς για την επικείμενη ρύθμιση που θα αφορά στο κόμμα Κασιδιάρη, υπογράμμισε πως «η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος θα πρέπει να διαφυλαχθεί. Θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να βρουν το θάρρος να εξαντλήσουν κάθε συνταγματική δυνατότητα, έτσι ώστε να εμποδίσουν τα κόμματα εκείνα, τα οποία εκμεταλλεύονται την ανοχή της δημοκρατίας για να έλθουν στο τέλος να αμφισβητήσουν την ίδια τη λογική της».

«Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα έλθει στη Βουλή με συγκεκριμένη πρόταση, η οποία θα πατάει πάνω στην υφιστάμενη διάταξη. Σήμερα, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και συναίνεση όλου του πολιτικού κόσμου, από το 2021, υφίσταται διάταξη η οποία εμποδίζει κάποιον που έχει καταδικασθεί για εγκληματική οργάνωση, να συμμετέχει στην ηγετική ομάδα ενός κόμματος. Πάνω σε αυτή τη διάταξη θα κινηθούμε, έτσι ώστε να εμποδισθούν οι ολοκληρωτισμοί που φαίνεται ότι επιβουλεύονται τη δημοκρατία. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η επόμενη Βουλή θα έχει στους κόλπους της άτομα που την επιβουλεύονται», είπε.

«Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα έχει στους κόλπους της άτομα που την επιβουλεύονται. Εκείνοι που έχουν καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση δεν μπορούν να ηγούνται πολιτικού κόμματος», πρόσθεσε και είπε: «Θα πρέπει οι δημοκρατικές δυνάμεις να συνταχθούν απέναντι στις εγκληματικές οργανώσεις».