Το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών στην Ελλάδα

από Team MyPortal.gr
sms

Η Χριστίνα Γεωργάκη, η γνωστή νομικός της Θεσσαλονίκης, σχολιάζει σε συνέντευξή της στα βρετανικά μέσα, το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών στην Ελλάδα.
Η Χριστίνα Γεωργάκη, που διατηρεί τη δική της δικηγορική εταιρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την επωνυμία «Γεωργάκη κ συνεργάτες», είναι σήμερα υποψήφια Διδάκτωρ στο παγκοσμίου φήμης Warwick Business School, ενώ εργάζεται στο χώρο των άμεσων ξένων επενδύσεων, δουλεύοντας με διεθνές πελατολόγιο. Μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λονδίνου.

Απόσπασμα της συνέντευξης:
«Η Νέα Δημοκρατία έχει θεσπίσει πολιτικές που προωθούν την ελεύθερη αγορά και το εμπόριο, καλλιεργώντας ένα περιβάλλον όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να ακμάσουν, οι επενδύσεις να αναπτυχθούν αλλά και να δημιουργηθεί νέος πλούτος.
Η κυβέρνηση μείωσε πάνω από 50 φόρους, αύξησε σημαντικά το εθνικό εισόδημα και ενίσχυσε τις επενδύσεις.
Αντίθετα, η προηγούμενη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίστηκε από οικονομική αταξία, υποκινούμενη από απερίσκεπτες αποφάσεις και απροθυμία αντιμετώπισης της δημοσιονομικής πραγματικότητας, οδηγώντας την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.
Η Νέα Δημοκρατία ήταν το πολιτικό κόμμα που εισήγαγε την Ελλάδα στην ΕΕ το 1981. Ωστόσο, οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν στην καθιέρωση του όρου “Grexit” και απείλησαν την αποπομπή της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέψει στην εξουσία, υπάρχει πιθανός κίνδυνος να ανατραπεί η πρόοδος που σημειώθηκε επί Νέας Δημοκρατίας, οδηγώντας την Ελλάδα ξανά σε κατάσταση οικονομικής αναστάτωσης.
Η Νέα Δημοκρατία από τότε που ανέλαβε την εξουσία έχει κάνει σημαντικά βήματα στην αντιμετώπιση ορισμένων από τα πιο δυσχερή ζητήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα.
Αντιμετωπίσαμε την παράνομη μετανάστευση, ιδίως σε περιοχές με επίκεντρο τον τουρισμό, -όπως τα νησιά του Αιγαίου- ενισχύσαμε τα μέτρα ελέγχου των συνόρων και βελτιώσαμε τον συντονισμό μεταξύ των αρμόδιων αρχών.
Δώσαμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των ανατολικών συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία, επενδύοντας σε περιπολίες και τεχνολογία για να διασφαλίσουμε την εθνική σταθερότητα.
Τα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας αποτελούν και τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης. Με τη διασφάλιση των συνόρων της Ελλάδας, η Νέα Δημοκρατία συνέβαλε ουσιαστικά στην προστασία ολόκληρης της Ευρώπης.
Άλλο σημαντικό επίτευγμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της κυβέρνησης μέσω της πλατφόρμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης gov.gr.
Η πλατφόρμα αυτή έχει επιλύσει πολλά γραφειοκρατικά ζητήματα, δίνοντας την δυνατότητα στις επιχειρήσεις και τους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, ακόμη και εν μέσω πανδημίας.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν έχει μόνο βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών λειτουργιών, αλλά έχει επίσης στηρίξει την οικονομική ευημερία διευκολύνοντας τη λειτουργία και την καινοτομία των επιχειρήσεων.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιοποιήσει κάθε δυνατή δημόσια υπηρεσία, εξαλείφοντας έτσι την περιττή γραφειοκρατία. Αυτό δεν αποσκοπεί μόνο στην απλούστευση της ζωής των Ελλήνων πολιτών, αλλά και στη δημιουργία ενός φιλόξενου και κατανοητού περιβάλλοντος για τους ξένους επενδυτές.
Η πρόοδος αυτή σηματοδοτεί τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για εκσυγχρονισμό, οικονομική ευημερία και αποτελεσματικότητα.
Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θα καθορίσει το αν η Ελλάδα θα διατηρήσει την πορεία προόδου και σταθερότητας ή το αν θα κινδυνεύσει να επιστρέψει σε οικονομική διαταραχή υπό την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα επισφράγιζε τη δέσμευση της Ελλάδας για υπεύθυνη διακυβέρνηση και χάραξη πολιτικών με γνώμονα την αγορά, προσελκύοντας έτσι ξένες επενδύσεις και εδραιώνοντας τις διεθνείς σχέσεις.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική θέση της Ελλάδας και να επιβαρύνει τις διπλωματικές της σχέσεις.
Το πιο κρίσιμο μήνυμα που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι Έλληνες ψηφοφόροι είναι η σημασία της εκλογής μιας κυβέρνησης που θα δίνει προτεραιότητα στη σταθερότητα, την πρόοδο, την υπεύθυνη διακυβέρνηση και την οικονομική ευημερία.»

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=GHvL4Flth1k